Приказивање излаз ЛМ35 на ПЦ рачунару користећи паралелни порт интерфејс

• Thread starter enigmatic_nexus
  • Start date
E

enigmatic_nexus

Guest
[Б] [СИЗЕ = "4"] Здраво Евери1 Био сам додељен семестра пројекат који укључује дисплиинг излаз ЛМ35 на ПЦ рачунару користећи паралелни порт интерфејс и турбо-Ц/ВЦ + .. Молим вас упути ме како да ја оствари , посебно кола за 8-битни АДЦ који се користи. Провео сам доста времена на интернету, али још увек имају недоумице о томе како кола за АДЦ би заправо требало да буде .. Хвала унапред:) [/ СИЗЕ] [/ б]

Користећи ЛПТ порта, па чак и РС232 (постоји број статуса и контролне линије која би могла да се користи као ГПИО), можете да направите СПИ интерфејс, преласком и читање чиоде у исправном редоследу. Једина ствар је да се преведе нивоа логике. ЛПТ - 0В .. +5 В,-12В РС232 .. +12 В. Тада се сваки АДЦ са СПИ интерфејсом може да стане. Али постоји лакши начин да се сензор температуре са угракдјени АДЦ и СПИ интерфејс, као ЛМ74 (има +5 В напајање) и повежите га са рачунаром.

[И] [б] Хвала на сјајну идеју:) али ја желим да интерфејс излаз сензора температуре са паралелни порт, а не серијски порт. ЛМ74 је СПИ (серијски периферне интерфејс). Можете ли ми рећи да ли постоји било каква температурни сензор који функционише на исти начин као ЛМ74 али је могуће повезати са Паралелни порт ???[/ Б] [/ и]

[КУОТЕ = енигматиц_некус; 819210] [и] [б] Хвала на сјајну идеју:) али ја желим да интерфејс излаз сензора температуре са паралелни порт, а не серијски порт. ЛМ74 је СПИ (серијски периферне интерфејс) [/ Б]. [/ И] [/ куоте] Није битно паралелно или серијски порт (мислим да не користи УАРТ ТКС и РКС игле, али статус и команда линија), и могу бити се користи као ГПИО (опште пурпоусе улаз / излаз). Можете да подесите неке пинове излаз на 0 или 1 и читају стање улаза игле, и тиме у исправном редоследу примене СПИ или И2Ц или било који други серијски интерфејс са ЛПТ. имају поглед на шеме различитих програмера каблова: понипрог, авреал, Алтера битебластер.

Па можете користити стари добри 8-битни АДЦ0808, види ово [УРЛ] хттп://ввв.натионал.цом/имагес/пф/АДЦ0808/567210.пдф [/ урл] 8-битни подаци очитавање може да се уради кроз податке порт, и контролни сигнал да АДЦ може дати од стране контрола луке. Користите СПИ знатно ће смањити број жица, али Програминг део ће бити помало умешан. Нада ово помаже

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back