Проблем са дисконтинуитет у балуни дизајна на 45 МХз,

K

kocha

Guest
Сам направио балун за дипол антена 20-90 МХз и имам испрекидан у средини фреквенција на 45МХз, фаза антене се мења у 180 степени и онда скрените на нормалу после пар МХз (10МХз). Може ли ико икакву идеју шта би могао бити проблем? обзир

је потребно више детаља. Који тип балун и антене?

Дипол антене обично не раде више од два плус октаве. Колики је твој дипол?

[Куоте = Азуликит] дипол антене обично не раде више од два плус октаве. Колики је твој дипол [/ куоте]? Антена је 1.5м дугачак. Балун је изграђен на штампаној плочи са два феритно језгро и уравнотежен отпорник паралелно са антеном хране, на исхрану балун постоји серијски ферита (перла на води) за импеданса одговара.

Неколико запажања: На 20 МХз, имате 15 метара таласне дужине. Ваш антена је 1,5 метара. То је електрично мали. Било би ми склони да се пар вашег балунс и повежите их назад да се врати да види шта уметање губитак (С21) је за пар. Шта добијају вредност желиш? Шта очекујеш? Пажљиво 180 степени фазу корак. Да ли је, уместо да буде 360 степени? Ако је тако да је резултат стрме фазе промена вс фреквенција и само резултат Нетворк Анализер испољавате своју фазу одбране 360 степени. Само мисао.

Азуликит Хвала на помоћи до сада:) Пажљиво 180 степени фазу корак. Да ли је, уместо да буде 360 степени? Ако је тако да је резултат стрме фазе промена вс фреквенција и само резултат Нетворк Анализер испољавате своју фазу одбране 360 степени. Само мисао. [/ Куоте] шта хоћу да кажем је да је фаза је промена за око 200 степени полако, а не као фаза мод 360 степени оно што сам хвала

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back