Проблем са добијање линеарну излаз на температурног сензора

A

ashad

Guest
Здраво свима, Ја сам нов у области ДСП, имам сензор температуре, али излаз сензора се смањује екпонентиали желим линеарну излаз [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/97_1172481166.ГИФ [/ ИМГ] неки сугеришу ми да у користи А-лав или Му-закон ја не знамо ништа о томе .... молим савет ми да је једино решење и како сам га имплементирати тхнк

и = * е ^ (БКС) И / = е ^ (БКС) З: = лн (и /) = БКС и ми смо сада линеарно: Д. Такође сам вам саветујемо да потражите: линеарној регресији цовецтион топлоте, пренос топлоте. тиче маииан

и ово има мало везе са ДСП, али вредност напона на емитер слој непосредно поларизованом нпн је линеарна фнцтион температуре (са у реаснобле валуес)

[Куоте = маииан] и = * е ^ (БКС) И / = е ^ (БКС) З: = лн (и /) = БКС и ми смо линеарно сада: Д. Такође сам вам саветујемо да потражите: линеарној регресији цовецтион топлоте, пренос топлоте. тиче маииан [/ куоте] то је добра идеја, али ја не могу имплементирати на хардвер ..... тако да сам користио други круг да линеаризед сензора излаз, али усљед напора да дају у 3 бода .....

веома једноставан али ефикасан начин да остваре ово је да се користи ЛУТ. Претпостављам да ваша табела нема превише ставки. све Обрачун се врши унапред, тако да је врло брзо и лако. Једина мана може се користити неку меморију.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back