Променљива двосмерни извор струје

M

Mehdi1357

Guest
Здраво, ја ћу да направимо прецизну двосмерну тренутни извор да је струја би требало да буде променљива преко контролног напона (ја користим 24бит дигитално аналогни конвертор то да урадите) мој отпор оптерећење је 10 ома и тренутни извор треба да буде способан да тоне. и извор променљива струја између -300 до +300 мА кроз њега. Тражио сам на многим сајтовима и многе апликације белешке, али сам нашао мало информација о томе и мислим да су веома лоши. Желим да знам, да ли постоји снажна и практична идеја да се то уради (дизајн са оп појачала или интегрисаног кола је боље за мене). Док ја знам, можда струја бустер треба ставити у последњој фази (или излаз ОП АМП) текуће извора. ::?

Ви не разјасни, шта је твој посебан проблем у дизајнирању [И] Струјни извор [/ б] односно излазни. Обвиуосли, напон и струја опсег превазилази границе уобичајеног Опс. Можда ћете желети да користите специјалне Опс напајања (нпр. из Апек) или интегрисане аудио појачала. Што се тиче намењен топологије, било би много лакше, ако можете да прихватите плутајућу оптерећење на корист земље референтна тренутни осећај отпорник. У супротном, плутајући осећај отпорник са диференцијалном појачавачу ће бити потребно. Основни кола за обе врсте текућих извора може се наћи у електронским књигама колима текста или произвођача апликације литературе. Проблеми су са детаљном спецификацијом и ефектима као офсет, Дрифт, стабилност пропусног опсега ограничења. Али нисте још прецизира било какве захтеве.

[Куоте] Ниси појасни, шта је твој посебан проблем у пројектовању тренутни извор, односно излазни [/ куоте] Ја бих да изразим своју захвалност за ваше приказивање поена. Желим да генерише струју прецизну променљиве измедју + /-300мА за калибрисање уређаја са улазном импедансом од 10 ома. Може се десити да буде пливајући, РЛ (високе импедансе) једна игла од РЛ је био повезан са земљом Термичка стабилност и тренутна је важна ствар за мене.. (Ја ћу користе веома прецизни отпорник који имају веома мале ТЦР). Ја можда мислим двосмерни извор струје је добра идеја да се то уради. Зато морам да нађу В до И конвертор. Нашао сам једноставну коло дизајниран са прецизним оп амп Али мој тренутни асортиман је ван граница ове оп амп, па сам ставио два транзистора у излазу оп амп (Тренутна бустер). Фигура илуструје мој дизајн који сам симулиран је у Протеус софтвера и радили исправно. ВЦОН је ултра прецизни напон који је производјен од 24 бита дигиталног на аналогни конвертор (измедју + /-10В). Молим Вас, реците ми одговор на следећа питања: 1-Да ли је ово добар спој у мојој апликацији? 2-Не разумем зашто постоји позитивна повратна у овом дизајну? 3-Да ли имате бољу идеју или коло да то уради? [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/40_1244387510.јпг [/ ИМГ]

То је добра кола, генерално. Основно ограничење у смислу пливајуће отпорника тренутном извору је коначно уобичајен начин одбацивање разлике појачала, односно неусклађеност отпорник, који конвертује на излазни отпор на текуће извора. Можете да проверите понашање са одређеном отпорника неслагања и види, ако је довољно за своје потребе. У супротном, висок ЦМРР инструментација појачало може да се користи као Цурент чула појачало. Кола нема позитиван феедбацк. Она има негативан тренутну под контролом и идеално би било нула напона контролисану повратну информацију.

Ја нисам заљубљен у том колу. Мислим да ћете имати неке проблеме око + / - 0 МА напоље. Ако се иде из + Тренутни излаз тхру нула на - струја, К1 ће се искључити када је напон база добија око +0.6 волти, али К2 неће почети док се не окреће на њен актуелне базе је око - .6 волти. Ако претражујете литтературе, мислим да ћете наћи неке кола као што је овај, али да имају диоде у кола транзистора предрасудама које спречавају овај "скок" на нула прећи. [Сизе = 2] [цолор = # 999999] Аддед након 9 минута: [/ цолор] [/ сизе] ово Обим од: [УРЛ] хттп://ввв.ансверс.цом/топиц/пусх-пулл-амплифиер [/ УРЛ] На месту садашње извор пристрасности у мрежу, можда ће проћи само са отпорником до -15 В

[Куоте] Ја нисам заљубљен у том колу. Мислим да ћете имати неке проблеме око + / - 0 од МА [/ куоте] Ја вас ценим, али мислим да не постоји било који крст преко дисторзије око нуле струја (сетите идеалан исправљац са ОП амп ВФ = 0.7 може игнорисати). недостатак пристрасности у два транзистора има изузетно мали ефекат на излаз (јер оп амп имају веома висок прираст у отвореној петљи тако вбе може игнорисати). Али, прихватам ваш поглед тачку, то ће бити боље ако смо веома пристрасност ових транзистора. Али она ће се повећати дисипацију снаге у К1 и К2. Видела сам ваш линк у прилогу крај поруке да је добра идеја и ја ћу размотрити ова разматрања, али нисам разумео зашто је улазни сигнал није повезан између две диоде? Да ли постоји брига за то раде?

Што се тиче разговарало унакрсно преко дисторзија, докле год се не дају динамичан и екплиците нелинеарношћу спецификације, коло је добар као што је, по мом мишљењу. 390 ома отпорник већ постиже меку скретнице. Али свеукупно линеарност се утиче, наравно. За максималне перформансе, класа АБ уместо класе Б возача треба користити. Друга опција је да додате више петља добитак или користите у бафер повратне петље.

Тражио сам у многим документима и апликацији Белешке наћи добар извор струје или двосмерну А в то и конвертор. Коначно сам пронашла КСТР110 је интегрисани прецизни напон конвертор на тренутну. Пронашао сам насилно грешку у једном од типичних примена овог ИЦ (Страна 9 од подацима). Мислим Оцедити и извор Т2 мора бити размењени једни са другима. Који је ваш поглед тачка о томе? [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/49_1245656397.јпг [/ ИМГ]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back