Пт100 и ПИЦ / Д порт

F

fuzzzy

Guest
Здраво, по вашем мишљењу, што је најбољи начин да се интерфејс Пт100 за А / Д Пиц16ф876 порта? има ли МЗ погодна? Како могу да филтрирам Пт100 сигнала да има добар сензор температуру? има ли трик?

Пт100 има ΔР / ° Ц ≈ 0.385Ω / ° Ц Ваш ПИЦ је 10-битни А / Д, што представља 1024 нивоа (≈ 0.0049мВ по нивоу). Ако се хране Пт100 од ≈ 12.72мА константном струјом извор имаћете екацтлии -1 ° Ц резолуцију. Да ли је то оно што се после?

тако да не треба било какав филтер? могу да се повежем Пт100 директно на ПИЦ? То је оно што сам желео да знам. где могу наћи добар шематски од цонтант валута извор за Пт100? Хвала на помоћи

Проверите овом раду. Проверите [урл] ввв.аналог.цом [/ урл] брошура-709 и микрочип брошура-687

Да цоннет Пт100 сте ПИЦ-а / Д улаз не треба посебно филтера. Само користите, на пример, 10μФ тантал кондензатор и 5.1В Зенер диодр паралелно са Пт100 сензор / / Д улаз пин. Температура се не мења у μ или МС време (10μФ ЦАП) и 5.1В Зенер ће заштитити улаз од отвореног кола (напон од константна струја) .. [Сизе = 2] [цолор = # 999999] Додато после 15 минута: [/ цолор] [/ сизе] Као цостант струје можете користити ЛМ317Л регулатора напона. Овде је његов лист подаци: [урл] хттп://цацхе.натионал.цом/дс/ЛМ/ЛМ317Л.пдф [/ урл] на страни 9 ћете наћи прецизне струје лимитер .. Гоод луцк ..

За П100 константном струјом веома импортант.Муст се користи А / Д реферанце и струје исти соурце.Иф струјни извор да зависи од температура свих мерења вронг.Плс чита аналогни уређај брошура.

То је веома тачно оно што сте рекли, и ја прочитао АНС од аналогног, али од 1. порука коју сте показали да А / Д конверзија ће се вршити од стране ПИЦ-а и то микроконтролер има само 10-битном резолуцијом. Напона наносима регулатори напона, као што су 317Л (7805, ...) лежи далеко испод 10-битном резолуцијом нивоу, тако да можете безбедно да их користите као напон / струја реферецес .. Другачију причу са 16-битном, 18-битни или 24-битни А / Д конвертори .. Постоји једна морају да буду веома опрезни шта неко користи као напона или струје референтни извор ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back