РТЛ Бројач Хардвер Дизајн (практични примери)

C

choonlle

Guest
Поштовани, Плз преузети примере РТЛ опреме за контра ....( 2 цифре) ... Плз одговорити ме ако има било каква питања .. либрари ИЕЕЕ; усе ИЕЕЕ.СТД_ЛОГИЦ_1164.АЛЛ; користе ИЕЕЕ.СТД_ЛОГИЦ_АРИТХ.АЛЛ; усе ИЕЕЕ.СТД_ЛОГИЦ_УНСИГНЕД.АЛЛ; ентитету доубледигит је порт (КЗК: ин стд_логиц; РСТ: ин стд_логиц; ЛЕДС1, ЛЕДС0: од СТД_ЛОГИЦ_ВЕЦТОР (6 довнто 0) ), до краја доубледигит; архитектура понашања од доубледигит је сигнала Бројач: стд_логиц_вецтор (2 довнто 0); сигнала ЛедЦнт2, ЛедЦнт1: стд_логиц_вецтор (3 довнто 0); сигнала нект_цоунтер: стд_логиц_вецтор (2 довнто 0); сигнала нект_ледцнт2 нект_ледцнт1,: СТД_ЛОГИЦ_ВЕЦТОР (3 довнто 0); почети Цоунтер_проц: Процес (КЗК, РСТ) започети ако РСТ = '1 'онда Бројач '0'); ЛедЦнт1 '0 '); ЛедЦнт2 '0'); елсиф ЦЛК'ЕВЕНТ и цлк = '1 'онда против

хвала за овај пример је жао сам почетник у ЦПЛД. шта је РТЛ?

РТЛ (Региструјте Пренос ниво) високог нивоа за опис хардвера језик (ХДЛ) за дефинисање дигитална кола. Кола су описани као скуп регистара, Булових једначина, управљачке логике, као што су "ако-ТХЕН-ЕЛСЕ" изјаве, као и комплекс догађај секвенце, на пример: "ако сигнал сата иде од 0 до 1, онда оптерећења региструју са садржајем регистра Б плус регистар Ц " Најпопуларнији РТЛ-језици су ВХДЛ и Верилог. РТЛ спецификације су претворила у капију нивоу нетлистс.

Здраво мох_монем, погледајте овај чланак молимо Вас да [урл] хттп://ввв.едабоард.цом/виевтопиц.пхп?т=163557 [/ урл] Ја сам имао исто питање пре него што и ја сам то питао и добио прилично корисна одговора срећу Салма: )

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back