РФЦ на ноге колектора транзистора

X

xylon89del

Guest
Здраво, Када се пројектује појачала или осцилатора-предајника заједничко конфигурације, на колектора ногу, понекад је замењен са отпорник калема? Која је сврха замени отпорник са индуктора?

Индуктор се користи за повећање импедансу колектора оптерећења. У осцилатора, обично постоји паралелно кондензатор са индуктора, формирање високо-К резонантно коло. У широкопојасних РФ појачала, индуктор храни ДЦ тренутни са појачалом, док РФ спектра је спојен на свом излазу преко кондензатора.

Да ли постоји неки разлог приликом израде низак ниво буке појачало да бих воле реситор колектора преко колектора индуктора?

[Куоте = јириполивка; 1024585] индуктор се користи за повећање импедансу колектора оптерећења. У осцилатора, обично постоји паралелно кондензатор са индуктора, формирање високо-К резонантно коло. У широкопојасних РФ појачала, индуктор храни ДЦ тренутни са појачалом, док РФ спектра је спојен на свом излазу преко кондензатора [/ куоте] Пошто отпорник такође могу хранити ДЦ струје до појачала., Зашто ми је потребан индуктора на хранити ДЦ струја са појачалом?

Здраво док сте биасинг појачавача треба водити рачуна о утовара излаз да се заустави добитак децреасинг.он рутински користи индуктора, али требало би да размислите СРФ.со погледајте ову веб страницу: [урл = хттп://ввв.миницирцуитс. цом / апликације / апплицатионс_нотес.хтмл] Мини-кола [/ урл] онда идите на појачала, онда први део: Биасинг од константна струја ММИЦ појачаваче (нпр. ЕРА СЕРИЈА)

[Куоте = иоунг.мицроваве.енг; 1025492] Здраво док сте биасинг појачавача треба водити рачуна о утовара излаз да заустави добитак децреасинг.он рутински користи индуктора, али требало би да размислите СРФ.со погледајте ову веб страницу: [урл =] хттп://ввв.миницирцуитс.цом/апплицатионс/апплицатионс_нотес.хтмл Мини-кола [/ УРЛ] затим идите на појачалу а затим Први део: Биасинг од константна струја ММИЦ појачаваче (нпр. ЕРА СЕРИЈА) [/ куоте] много ЛНА ММИЦс су упарен О улазне и излазне импедансе од 50 ома у препорученим условима. Један користи индуктивни пристрасност Стаза у колу колектора. Ако га замените са отпорником, овај отпорник је повезан паралелно са лоад импедансе од 50 ома и може да доведе до неподударања. Онда појачало има мању добит, а такође може да повећа своју фигуру буке. Пробао сам разне ММИЦ ЛНАс и друге "преузми блокова" са колектора индуктора као и са отпорницима, и не нађох много разлике. Отпорник пристрасност Тее нуди ниже фреквенције проширени одговор, али то није често потребно. Иначе сам воле калем као што сам може да га користи за подешавање одговор појачала фреквенције преко жељеног пропусног опсега.

[Куоте = дарцирандалл2004; 1024700] Да ли постоји неки разлог приликом израде низак ниво буке појачало да бих воле реситор колектора преко колектора индуктора [/ куоте] Да, постоји. Отпорник може вам дати бољу стабилност за ЛНА транзистора.

[Куоте = иоунг.мицроваве.енг; 1025492] Здраво док сте биасинг појачавача треба водити рачуна о утовара излаз да заустави добитак децреасинг.он рутински користи индуктора, али требало би да размислите СРФ.со погледајте ову веб страницу: [УРЛ = хттп://ввв.миницирцуитс.цом/апплицатионс/апплицатионс_нотес.хтмл] Мини-кола [/ УРЛ] затим идите на појачалу затим Први део: Биасинг од константна струја ММИЦ појачаваче (нпр. ЕРА СЕРИЈА) [/ куоте] Хи , ја сам проверио документ. То показује губитак који је изазван биасинг отпорника. Међутим, то није тачно објасни како додајући РФЦ може да уради боље коло.

Та чињеница да пригушнице немају ДЦ губитке је обично довољно добар разлог да их користите. То је само губљење расположиве снаге и напона да користи отпорник.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back