Раздвајање кондензатор Плацемент

W

whitecollar

Guest
Здраво, ја сам мој први дизајниран одбора користећи орао. Имам ПИЦ 24Ф * серије микроконтролера у 64 пински ТКФП. Постоје 3 одвојена напајања пинове на ПИЦ-а. Да ли треба да раздвоји сваки? Урадио сам ово али изгледа веома хаотична. Управо сам усмерава моћ траг да се повеже све их 3.3В испод чип. Да ли је то лоше? Треба да прати пут под чип? Кола има 433 МХз РФ предајник модул, тако да мислим да треба бити опрезан са раздвајање капе итд Молимо Вас да обавестите, одбор распоред у прилогу као пдф.. Ово изгледа као врста ствари само искуство које говори. Такође, да ли постоји било где могу да идем за добру ПЦБ, распоред савете? Хвала.

Ваш децоуплерс су прилично далеко од пинова. Ја би користио много бакра за 3.3В - да моћ стазе су веома танки. Нисам сигуран да ли Мицроцхип-давати смернице распоред - било би вреди. Ако не, имају поглед на распоред њиховој процени одбора за исти чипова. Кеитх.

Слажем се са Кит за раздвајање капе да се заиста ефикасан они треба да буду практично на самом игле међународне заједнице. Пошто сте већ користите доублесидед одбор распоред требало би да користите преко из власти шина на сваком од тих пинова на другу страну одбора и монтажу раздвајању капе од преко до гроундплане. Дакле, капе ће бити "под" МЗ на другој страни одбора. да ће се значајно смањити дужину стаза између кондензатор и моћ шина. Такође, као Кит рекао моћ железничког / с би требало да буде мало дебљи ... цоммон / стандардна пракса:) Живели Дејв Н ВК2ТДН

Неки, иако не и све, Мицроцхип листови са подацима кажу шта кондензатора треба да буде и где. Док су препоручујемо стављање их на врху, која често није практично без стаза дужине се доста дуго. Испод често има више смисла, ау вашем случају ПЦБ-а је слободан испод у сваком случају. Прилогу чип није ПИЦ-а, али показује како може да изгледа распоред са 4 кондензатора одвајање под чип а неке пристојне величине моћ праћења (овај има више снаге шине и 6 лаиерс ПЦБ са две земље авиона [који нису приказани ], тако да је мало неуредан). Кеитх.

Хвала за савет момци. Једино што је ово на крају ће то бити производња одбора, а претпостављам да кошта више да се компоненте налазе са обе стране одбора, тако да сам се надао да ће имати компоненте само на једној страни. Предлажем 1 од 2 опције. 1) Рип неке трагове и и ставите капе (вероватно мањи од 0803) одмах поред власт игле, и имају преко равно до земље. 2) Уклони авион тло под чипа и место великих 3.3В бакра сипати тамо. Затим само повезивање свих пинова власт бакра сипати и повежите 1 раздвајање кондензатор на то? Опција 2 би било у реду или постоји нешто инхерентно лоше са постојањем великог 3.3В Пад под чип са само 1 раздвајање капу? Много ТКФП пакета имају више снаге игле, постоји стандардни начин да се повеже све оне досадне пинове без неред? Много хвала на помоћи!

Ја бих ићи на опцију 1. Користите 0603 и пут друге нумере јасан довољно простора за њих. То је проблем покушава да се добро распореде понекад са толико снаге игле (погледајте ФПГА!). Мањи кондензатори и коришћење обе стране ПЦБ-а је уобичајено решење. Ја ретко успева да стави компоненте на само једној страни. Кеитх.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back