Рег: РЦ кола временска константа

S

sakthivel.eee

Guest
Здраво свима, Молим вас неко може рећи шта је пуњење и пражњење временска константа за прилогу колу. Молим вас дајте неки Захваљујући објашњење унапред. Хвала и поздрав, Сактхивел.С

Преносна функција кола је: Воут / ВИН = [Р2 / (Р1 + Р2)] / [ЈВ * Ц * Р1 * Р2 / (Р1 + Р2) + 1] где је Ц * Р1 * Р2 / (Р1 + Р2) дефинише кола је време константно тако временска константа = 1 мс Када се говори о пуњења и пражњења време је обично претпостављају да говори о напона између 10% и 90% од напона напајања (11В). На пример, пражњење од ВЦЦ (11 В) са 10% (ВЦЦ 1,1 В): Време пражњења (10%) = тиме_цонстант * (- лн (0,1)) = 0,001 * 2,3 = 2,3 мс прочитајте ово за детаљне информације: [ УРЛ] хттп://ен.википедиа.орг/вики/Тиме_цонстант [/ урл] можете израчунати константе времена пуњења у временском домену (интегрални или диференцијалне једначине, тешко!) или коришћењем преносне функције (Лаплас, лакше, То је оно што сам користио). Надам се да калкулације су у праву: П

ХИ-Како можеш с обзиром два отпорника у паралели (В * Р 1 * Р2/Р1 + р2). јер 1К отпорник терминал је повезан са позитивним понуде и 10К терминал је повезан са негативним терминала.

[Куоте = сактхивел.еее] Здраво Како можете обзиром два отпорника у паралели (В * Р 1 * Р2/Р1 + р2). јер 1К отпорник терминал је повезан са позитивним понуде и 10К терминал је повезан са негативним терминалом [/ куоте] временска константа је параметар који описује пуњења / пражњења процес кондензатор.. Тако да имате да гледа у коло са становишта кондензатор. А онда, лако је проверити да су оба отпорника раде паралелно.

Хи! Ја само говорим оно што знам у овом погледу тхеоритицалли .... у колу на почетку импулса, када је Пулс ће од 0 до 11В, као кондензатор неће дозволити било нагле промене напона преко ње, у том тренутку кондензатора ће бити кратак, тако, без цуррнет тече кроз отпорник 10К, као време одмиче напона гради преко кондензатора и струје кроз кондензатор ће смањити у исто време струја кроз 10К ће се повећати. када је кондензатор потпуно цахргед струја кроз њега је "0" па, пуна цуррнет ће у 10К којој 11В / (1 +10 К) [б] Дакле, за пуњење морамо узети пут 1к и 11нф .. [/ б]. када дисцхргинг ће пражњења кроз 10К ....[ б] Дакле, за пражњење морамо узети 10К и 11нф [/ б]. на основу ових можемо да израчунамо време константе кола .... ако грешим исправите ме молим вас ......... Захваљујући вама ....

Да, нисте у праву. За улазни напон = 0 (кратак спој) и отпорници су паралелно.

Поштовани Малли, вас с погрешно. Такође сам мислио као да је само. али паралелно комбинација само ми даје тачан резултат (симулација). Али ја не како ова два отпорника у паралле јер оба отпорника Р повезана на различитим Захваљујући батерије терминала и Регрдс, Сактхивел: [сизе = 2] [цолор = # 999999] Додато после 1. минута: [/ цолор] [/ сизе] Драги ЛВВ, за 0 Напон је паралелан. Али ми се пријављујете 11 Волти право онда како је паралелно. Молим вас реците ми Хвала и поздрав, Сактхивел.С

[Куоте = сактхивел.еее] Драги ЛВВ, за 0 Напон је паралелан. Али ми се пријављујете 11 Волти право онда како је паралелно. Молим вас реците ми [/ куоте] * То је 11 волти импулс који иде поново на 0 волти. Тако, пражњење са 1к | | 10к. * За процес пуњења није тако лако видети чисту инспекције да су обе отпорници су паралелно. Најбоље је да израчуна (као што је већ урађено). Међутим, као што ће коначно напон преко кондензатор се [у] нижи [/ у] од 11 волти (због напона сепаратор) може се очекивати да временске константе ће одредити отпор што је ниже од 1к. Као једноставан пример, замислите да су оба отпорника су једнаке. Затим, временска константа је (Р | | Р), * Ц = 0.5РЦ и напона преко поклопца је 0,5 * Вин. Као опште правило - у линеарном колу са само једним извор енергије и само један кондензатор лако можете да пронађете временске константе које одговор на питање: Шта је ефикасан отпор за процес [у] пражњења [/ у] од кондензатора ако извор постављен на нулу.

Као ЛВВ рекао, најбоље је да израчуна кола понашање први и анализирати касније. Ви не треба да покушате да схватите како струја тече кроз отпорник је од обоје увек имају неке тренутне што чини систем сложен да разумеју и може обманути тобом. Што се тиче једначине, верујем да мој калкулације су ригтх. Међутим, можете да поново израчунајте их ако желите, то није тешко. Увек можете потврдити резултате у симулатору.

За кола као што је овај (један временска константа (УТП) кола) можемо наћи временске константе разматрањем тхевенин еквивалент преко кондензатора. Стога ће бити отпорника паралелно. морамо погледати из кондензатора крају сам е размотрити извор напона прикључен уместо кондензатора, кратке извор и пронађите сада отпора. односе Седра, Смит "микроелектронске кола" Додатак за више таквих кола

Цитат ФЦФУСИОН: [и] Када се говори о пуњења и пражњења време је обично претпостављају да говори о напона између 10% и 90% од напона напајања (11В). [/ И] Тек сада сам открио да постоји грешка у тумачењу ФЦФУСИОН (не у обрачун): временска константа у вези са РХ кола није време између 10% и 90% пуњења / пражњења. Ове две тачке су релевантни за време успона (корак одговор) само. Временска константа је време које је потребно да достигне 63,3% од коначне напона (који је, у теорији, је постигнут у бесконачно време).

У праву си, временска константа је време које је потребно да достигне 63,3% од коначне вредности, и тако сам направио мој калкулације: Време пражњења (10%) = тиме_цонстант * (- лн (0,1)) = 0,001 * 2,3 = 2.3 мс Можда ја то нисам објаснио како треба. Оно што сам мислио је да је напон у кондензатору никада не достиже напона нула или максимални напон, само конвергира торвард њега. Дакле, када се говори о пуњења и пражњења пута сматрамо вредности 10% и 90% од максималног напона. То је ипак само конвенција. Неки људи користе 1% и 99%, или 0,1% и 99,9%. Зависи од тога колико тачност вам је потребно.

Здраво свима, Хвала на одговору. Сада могу у стању да разуме. Хвала на помоћи. Поздрав, Сактхи

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back