Режими кружним таласовода

R

redcrystalline

Guest
Здраво, мој проблем је око 1. и 2тх режима у кружним таласовода, изгледа да ова два су исти режим, поред цутофф фреквенције се не поклапа са аналитичким обрачуна, ја сам у прилогу пројекта, шта је проблем? [Аттацх = ЦОНФИГ] 55325 [/ аттацх] [аттацх = ЦОНФИГ] 55326 [/ аттацх] [аттацх] 55327 [/ аттацх] Пуно поздрава Иман Акбари

Кружне таласоводи заједно са квадратних таласовода су дегенерисани режима због геометријске симетрије. Дакле, иако прва два режима су ортогоналне и заиста представљају прва два режима, они имају исти цутофф фреквенцију и исту импедансу. Једина разлика је њихова поларизација (због азимутални раствор), што наравно ортогонални су једна са другом. Забавите се

Хвала за одговор, али шта је са другим модовима? Хоћу да кажем да очекујем да су 2 Гранична фреквенција испод 5 ГХз, али у том случају све Гранична фреквенција изнад 6ГХз, хвала још једном на пацијента,

Гранична фреквенција таласовода за ово је ~ 6.55ГХз. Такође, за ову анализу, Донт Плот С12. Најбоље је да се парцеле реалне и имагинарне гама и посматрати Вхен Им Гама постане већа од нуле. Ви само је потребно да портове једино решење за ово ... много брже. Ја бих проверите математички још једном како би се осигурало да не направите грешку. Овде је брза референца: [УРЛ = хттп://76.180.144.203/тнтдисцоунт/цантенна.пхп] Цантенна кружне антене таласовод калкулатор - Јава [/ урл] Такође, да се повећа тачност ХФСС за ове симулације, идите на ХФСС-> Операције плетиво-> Датум плетиво и промените подразумеване површинског Нормална Одступање од 22.5дегреес, рецимо, 5дегреес. Када сам решити добијем прекид који одговара блиско са теоријским по сајту. Забавите се касније

Да сам имао грешку у вези израчунавања цутофф фреквенцију. Узгред, зашто нот рад са С12 или С21 _ ИМ коришћењем напредне инжењерство Електромагнетика (баланис) књига и нисам суочавају са дегенерише режима због геометријске симетрије Можете ли ми дати књигу извор молимо Вас? Хвала пуно, ти прави великодушан човек, Виелен Данк.

о "геометријске симетрије", да је добијем, шта да ме збуњује је баланис га није поменуо, али им још увек не задовољава о овој теми да су С12 и С21 нису погодни за откривање цутофф фреквенцију. Пуно поздрава

Није да је С параметри нису погодни ... То је само да ако вам је стало до Гранична фреквенција или било коју другу имовину таласовода режим, који је инхерентно таласовода имовину и посебно имовину простирања константа. Ако имагинарни део гама је већи од нуле, онда постоји размно режим. Веома је једноставан за анализу. Ако користите С параметара, што наравно можете, да до краја има да се уверите да ваш таласовода је довољно дуго да поуздано да препознате непостојан режим као што ће бити довољно пропадало у време што стигне до другог порта. Постоје случајеви режима да иако распао, имају дугу пропадање константа и то може да збуни се, ако нису спремни за такав режим. Такође, лука решење је једноставно решење, док 2Д С параметар решење је пуна 3Д решење које је скупље у времену и ресурсима. То можете да урадите ни једно ни друго ... Ја предлажем порта решење. Битте Сехр

У праву си, хвала на пажњи и ваш одговор, сви ваши одговори су корисне. желим вам најбоље.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back