Референтни напон за АДЦ

A

aifi

Guest
Поздрав свима .. Треба ми ваша помоћ у вези са овом: Имам дизајниран референтни напон са 1.3ппм / Ц у температури од -50 до 125. референтни напон на типично стање је око 1.183В. могао било ко реците ми како би се утврдио тачан битном резолуцијом за АДЦ који је компатибилан са референтни напон. хвала

1.183 је четири значајна фигура у децималу. Морате да моћи да рачунају бар да висок у бинарном. Ми тражимо за следећу мању потрошњу од 2. Ово је 1024 = 2 ^ 10. Онда ако се попуни све позиције мало са 1-а можемо рачунати на 2047. Ваш резолуција мора да буде 10 бита минимума. То доводи у низ 2.047 В. децимални. Ако вам треба већи домет онда морате додати још један мало резолуције. Сваки додатни бит ће дуплирати Ваш опсега.

[КУОТЕ = БрадтхеРад; 899403] 1024 = 2 ^ 10. [/ Куоте] Тако је. [КУОТЕ = БрадтхеРад; 899403] Па ако ћемо испунити све позиције мало са 1-а можемо рачунати на [цолор = "Ред"] 2047 [/ цолор] [/ куоте] Не:. Б'1111111111 = 1023 [цолор = "сребро" ] [сизе = 1 ]---------- порука додат у 18:47 ---------- Претходни пост је био у 18:20 ----------[ / сизе] [/ цолор] [куоте = аифи; 899256] ... референтни напон са 1.3ппм / Ц у температури од -50 до 125. референтни напон на типично стање је око 1.183В. [/ Куоте] Други приступ: константан (раван) ТЦ од 1.3ппм / Ц у 175К темп. опсег би промените напон Реф. ≈ 0.27 мВ. Као темп. зависност вероватно је параболични, можете очекивати да волт.реф. промена од око ± 1 / 4 ове вредности, или ± 67μВ, ви не желите то да промените свој ЛСБ, па ова вредност треба да буде мања од 1ЛСБ, кажу ½ ЛСБ. У пуном обиму од (нпр.) 2.5В, 15бит АДЦ-ЛСБ бити 76μВ, тако да теоретски може достићи 14 до 15 резолуцијом мало са таквим добрим референтни напон.

Ниједан аргумент са коришћењем више бита. Ја мислио да иде до следећег већа снага од 2, онда одузмите један. Следећа већа снага од 2 је 2048 (2 ^ 11). То чини 12 бита. Одузмите једну. 2047. Који Испоставило се да 11 битова испуњен оне. Требало би да сам рекао 11 бита. Онда имамо 2 ^ 10 + 2 ^ 9 + ... + 2 ^ 1 + 2 ^ 0. Заборавио сам да рачунају 0 бита. Био сам погрешно рецимо 10 бита је довољно. Губим овај.

[КУОТЕ = аифи; 899256] Поздрав свима .. Треба ми ваша помоћ у вези са овом: Имам дизајниран референтни напон са 1.3ппм / Ц у температури од -50 до 125. референтни напон на типично стање је око 1.183В. могао било ко реците ми како би се утврдио тачан битном резолуцијом за АДЦ који је компатибилан са референтни напон. хвала [/ куоте] Ја бих рекао да [Б] резолуцији [/ Б] од АДЦ-не зависи тачност референце. [Б] прецизност [/ Б] од АДЦ ради. Кеитх.

Захваљује свим .. имају уграђене и симулација резултат референтни напон. Ерикл, ја и даље донт схватити како сте процену + -1 / 4 промене од 0.27мВ варијација. можете ли да објасните ми базу на прилогу симулације резултат? Хвала

[КУОТЕ = аифи; 901409] Ерикл, ја и даље донт схватити како сте процену + -1 / 4 промене од 0.27мВ варијација. можете ли да објасните ми базу на прилогу симулације резултат? [/ Куоте] Ово је била само мисао као рачунски пример. Као што сам није могао да знате да ли је ТЦ = 1.3ппм / Ц је значи, тип. или макс. вредност, управо сам узео ± ¼ вашег изјавио ТЦ помножи са датом температурном опсегу за Цалц. пример.

Здраво момци, молим вас, да неко заврши дискусија испод? 1) Зашто би варијације напона референцу преко температурном опсегу бити мања од ВБС, или ВБС / 2? Могао сам да мислим да је цела кола података конвертор (појачало, компаратор, итд ...) трпи варијације у температури, што последично доводи до компензације између ефекте. Зашто нисам у праву? 2) Не разумем зашто је овај проблем у гарантовању тачности од 100 уВ преко температурном опсегу, ако после израде процеса, референтни напон варира много више због варијабилности процеса. На пример, више од 20 мВ. Да би се постигли мање од 500 УВ тачности, било би потребно дотеривање кола са много бита (на пример петнаест бита да обезбеди 500уВ). 3) Да ли могу да кажу да сви референтни напон кола за АДЦс са ЕНОБ око 14 или 15 бита користи делове скраћивање? Хвала, Поздрав.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back