СИМ300Д повезивање са ХиперТерминал - НЕ ДИСПЛЕЈ

S

soulhacr

Guest
Хи ја сам покушава да се повеже са сим300д ХиперТерминал преко серијског порта, али када сам отворио ХиперТерминал ја не могу да пишу ништа. само добија се заглавио на неко време и ништа се не приказује. Мислим да је мој модул је у реду као мрежа ЛЕД ради фино али не могу да шаљем сваку наредбу да се модул. када сте повезани сам сим300д са мојим серијски порт користи МАКС232. Ја сам само користе игле 2,3,5 и МАКС232. ја користим мој МАКС232 на 5 волти и моје сим300д на 4.1 волти. [Б] Да ли постоје неке друге пинове треба да се повеже [/ Б] [лист] [*] Мој БаудРате је подешен на 9600 (ХиперТерминал). [*] Подразумевано сим300д је постављен на аутобаудинг. [*] Имам само један ЦОМ порт, па сам кнв да сам повезивање са десне луку. и ја такође имају провери мој порт и то ради фино [/ лист] молимо Вас да сугеришу неку врсту решења.. Ја стварно потребна нека помоћ.

не можете предвидети ваш модем је у реду само блинка ЛЕД-а. Први се петља назад теста да потврди да ли серијски порт рачунара ради или не .. повезати серијски кабл и кратко пин 2 и 3 и задржати куцањем неке знакове на тастатури ... требало би да буде видљива на прозор ..... ако не онда долази кратко пинове 2 и 3 на конектор рачунара и врсте да ли сте добили знакова на прозор када куцате .. ако га добити онда интерфејс модема за ПЦ и рећи шта се дешава ......

[КУОТЕ = цксхиварам; 932622] не можете предвидети ваш модем је у реду само блинка ЛЕД-а. Први се петља назад теста да потврди да ли серијски порт рачунара ради или не .. повезати серијски кабл и кратко пин 2 и 3 и задржати куцањем неке знакове на тастатури ... требало би да буде видљива на прозор ..... ако не онда долази кратко пинове 2 и 3 на конектор рачунара и врсте да ли сте добили знакова на прозор када куцате .. ако га добити онда интерфејс модема на ПЦ и кажу шта се дешава ......[/ КУОТЕ] Хвала за одговор цксхиварам сам урадио петљу назад теста. Прво сам повезан пинове 2 и 3 и ништа се приказују на хипер терминалу. Не знам зашто, али ништа није приказан и хипер терминала се заглавио кад сам откуцао ниједан карактер. Онда сам тражили на Гоогле-у и нашао да је за РС 232 ја би требало да имају три кратка кола за тестирање петље назад. Ове кратке спојеве су: [лист = 1] [*] Повезивање ПИН 2 и 3 [*] Повезивање ПИН 4 и 6 [*] Повезивање пина 7 и 8 [*] Остављање игле 1, 5 и 9 сам [/ СПИСАК] Онда сам направио ове три кратка кола. Са овим кратке спојеве, био сам у стању да види откуцане знакове приказивање у хипер терминала. Зато сам рекао у мом претходном пост да серијски порт не ради. Угодити помоћ мене.

али схортинг 4 & 6, 7, 8 и уопште нису потребни .. Само схортинг пинове 2 и 3 би требало да вам петља назад резултат као што намеравате да користите нул модем .. тако да не постоји питање било које друге игле осим игле 2,3,5. Требало би да добијете излаз лоопбацк само уз схортинг ПИН 2 & 3. ако добијете излаз онда ваш модем ће такође радити ... повезати поново модема и тест .. ако излаз не долази а затим промените ТКС и РКС прикључак пински, на једном крају кабла и покушајте ... али леђа петља тест не ради ако покушате да кратке друге пинове, осим ПИН 2, и 3.

[КУОТЕ = цксхиварам; 932692] али схортинг 4 & 6, 7, 8 и уопште нису потребни .. Само схортинг пинове 2 и 3 би требало да вам петља назад резултат као што намеравате да користите нул модем .. тако да не постоји питање било које друге игле осим игле 2,3,5. Требало би да добијете излаз лоопбацк само уз схортинг ПИН 2 & 3. ако добијете излаз онда ваш модем ће такође радити ... повезати поново модема и тест .. ако излаз не долази а затим промените ТКС и РКС прикључак пински, на једном крају кабла и покушајте ... али леђа петља тест не ради ако покушате да кратке друге пинове, осим ПИН 2, 3 и [/ куоте] цксхиварам сам провери још један серијски порт али је превише ради по само спојница 2 и 3... Користио сам ову серијски порт пре око 1 месец да се спали мој микро контролер тако да знам да ради. цксхиварам Да ли постоји неки други начин да проверите серијски порт?

покушавају да прате мој ранији пост повезивања модема и реците шта се десило .........

[КУОТЕ = цксхиварам; 932724] покушавају да следе мој ранији пост повезивања модема и реците шта се десило .........[/ ЦИТАТ] Ово је веома чудно цксхиварам. Повезивањем само пинове 2 и 3, нисам у могућности да видим неке резултате, на хипер терминалу. Али ја преузели софтвер [урл = "хттп://ввв.хосеносе.цом/фтп/радио/ЛоопбацкТест.еке"] ЛоопбацкТест.еке [/ УРЛ] да тестирам серијски порт. Повезан само игле сам 2 и 3 и то је радио фино. Значи мој серијски порт ради. Да ли постоји шанса да моја хипер терминала је оштећена? Као и код игле два и 3 повезане, нисам могао да видим резултат је приказан на мом Хипер Терминал. (Али, када сам тестирао мој серијски порт са 3 кратке спојеве као што сам споменуо у претходном пост, то је приказивање оно што сам улазак). Хвала.

Да може да уклони и поново ХиперТерминал софтвера или коришћења ХиперТерминал личе софтвера за тестирање ... ХиперТерминал је осетљива на вирус ... Надам се да имате чист систем.

Ово је коло сам направио. су поново инсталирати сам ХиперТерминал и даље нема промене. проверите моју кола да видим да ли је исправан или не. [Аттацх = ЦОНФИГ] 59240 [/ аттацх]

цксхиварам сте видели кола? Да ли постоји нешто није у реду са њим или све што је у реду?

цксхиварам Плеасе хелп ме овде. ја стварно треба да се овај пројекат ради. хвала

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back