Симулација у Протеус ИСИС Протеус

A

arunsharma0731

Guest
Здраво! Ја сам нови у Протеус ... и веома је добар софтвер. Али једна ствар нисам у стању да уради у томе је .... за исцртавање графике .. Рецимо ја радим једноставан диода експеримент ... и желим да плаца граф између струје кроз диоду и примењене напона преко диода ... Знаци [Б] Вд вс ИД [/ Б] која је врло једноставна у софтверу је као Орцад, али нисам у стању да то уради .. Може ли ико да ми помогне .. Хвала унапред

Морате да користите ДЦ Свееп граф. Убаците у еми и двоструко кликните на њега, подразумевана променљива Кс, поставили опсег симулације вредности и отвореног напона Пропертиес, одаберите упутство за уређивање и коришћење Кс у вредности имовине снабдевања. Додај струја сонда за диода струја и да га додате граф (можете користити драг анд дроп), затим подесите курсор преко графикона и кликните на простор. Алек

Жао ми је .. Не знам тачно шта треба да урадим ... Је изабрао сам ДЦ Свееп Графикон и пронађите променљиве Кс.. али оно што је извор напона својства не знам где је на располагању ... Плс објасни ми у неким детаљима ..

Два пута кликните на батерије и поставите вредност напона на Кс (користите истим словом као и помете променљива у графикону својства), такође двоструко кликните на графикон, АНС скуп помете вредности и корак, онда само притисните простор да се симулира. Алек

Хвала пуно ... атлеаст нешто ради за мене ... Овде је мој излаз Да ли мислите да је исправно ... као што сам већ користи 1Н4007 диода чије Цут-офф напон је око 0.7В и ово је друга слика

Ваш вредност отпорника је веома висок и струје (видите аи оса) је веома низак (УА опсег), користити отпорник као 1 ома или 10 ома и види Алекс разлику

Хвала пуно ... Он ради ... Решили сте ми сви проблеми хвала пуно .. моје последње питање у овој теми ..

Можете добити сличне криве коришћењем преноса граф. Додајте две једносмерне струје изворе из икону Генератор мод (круг са синусоидални на левој страни икона), повежите један извор капију и други за одвод двапут кликните на графикон и подесите два параметра прелет. Алек

Хвала пуно то ради за мене .... али ја и даље потребно мало праксе хвала пуно ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back