Статичке снаге и струје цурења у транзистору!

A

Avighna

Guest
Шта кацтли ми подразумевамо под статичког моћ? Мислим, разумем да је цурење моћ и тамо РА неколико фактора који доприносе овом цурења енергије .... као капију цурења испод прага цурења пн споја цурења шта ми подразумевамо под изнад три ......? односно капије цурења, испод прага цурења, пн споја цурења .. може неко да ми помогне разумеју концепт овог статичке снаге у детаље .... или постоји било који материјал одакле смо цуд разумемо јасно ове ствари! Плзз љубазно помоћи!

Покушајте да ове две везе. Они би требало да одговори на ваша питања. [УРЛ] хттп://асиц-соц.блогспот.цом/2008/04/суб-тхресхолд-цуррент.хтмл # [/ урл] фоцус.ти.цом/лит/ан/сцаа035б/сцаа035б.пдф Такође можете покушати било који од полупроводника књига уређај физике. Они би требало да имају деонице на ЦМОС-статичку моћ.

Нада у знају да транзистор има 4 терминала капије извор мозгова тело капије цурења - струје цури од врата до извора. под праг цурења - струје цури из мозгова да извор. пн споја цурења - струје цури из мозгова уз тело. неких других тривијалности информација. - У 65нм процесу, врата оксида је 1.2нм дебео. Другим речима, само 5 атома дебљине (да говоримо атома). нада у сада могу замислити како је лако за електроне да тече између врата и извора кроз ових 5 атома и самим тим капија цурење постаје проблем. како поправити цурења капију? Анс - користите нешто дебљи од 5 атома. то је оно што је фенси реч ХКМГ (Висока к метал гате) је око. капацитивност = К.. е0 / д да би капацитивност константна, ако у повећање Д, а затим у морати да повећају К и (отуда реч висок К). Погледајте ове 3 курса на Станфорд (ее271, ее313, ее371) за добро предавања на дигиталним ВЛСИ.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back