Температурни сензор за испод -55 'Ц

A

alberteerj

Guest
Свако ко зна било који тип / модел Температурни сензор компонента која може да мери температуру за [цолор = ред] [б] испод -55 'Ц [/ б] [/ цолор]? Оно што сам до сада тражили, углавном нормалан сензор као ЛМ10 само да ради није нижа од -55 'Ц : Лол:

РТД (Пт100/Пт1000) или термопар је пут којим треба ићи.

Било који други тип који само себе само компоненте? без готов модул

Хали албертеерј, Лист са подацима нам говори неке ствари о "написано" температуре! То није еквивалентно са реченице као: "То може да ради стриктно само у овом темп.-опсега", значи само, да су дати подаци гарантед у десцриптед / наведени темп домета! К. Шта је ваш заинтересовани најнижа температура плс? имају апплиед Ми (тако је пре 25 година), на пр. АД590с за само 5 Келвина !:)_ је као типични само војног типа (-55 - +125 ° Ц). Морам рећи да је сваки пут само за кратко време у функцији, али не само једном. Мислим, морате да предузмете тхермоцросс / индустријски сензор или типична ПТ елемента и ако Арент тако екстреман дубок Темп: она ће функционисати и морате га сами калибрацију. К: [сизе = 2] [цолор = # 999999] Додато после 3 минута: [/ цолор] [/ сизе] Ад590 је веома добродошла, као јер је 1уА = К текуће Модус. Ако сте ставили 1К-можете мерити директно "Келвис у мВ" ...

Мој најнижа температура може достићи до -100 'Ц Јер сам радиш неке температура очитавање за неке фрижидери који раде су испод -55 'Ц У суштини имам свој спремни развијају чипове одбора. Ја само треба спољни температурни сензор на улаз напонски ниво или нешто на мој микроконтролере одбора. Тренутно сам већ имао једну температурни сензор који раде у реду са мојим микроконтролера одбора и сензор опсег је -55 'Ц док 125'Ц. Али сада ми је потребан мањи опсег сензор температуре за мој пансион =) [сизе = 2] [цолор = # 999999] Додато после 3 минута: [/ цолор] [/ сизе] [куоте = каресз] Хали албертеерј, Лист са подацима нам говори неке ствари око "Наведени" температуре! То није еквивалентно са реченице као: "То може да ради стриктно само у овом темп.-опсега", значи само, да су дати подаци гарантед у десцриптед / наведени темп домета! [/ Куоте] Ако је за овај случај ЛМ35 најнижа температура може достићи до онога што читате?

Минимални лист са подацима књижевности је предложио! ЛМ35 датсхеет показује типичне (неодређено) перформанси до -75 ° Ц. Посебно, можете видети оштре кривине на ~ -65 ° Ц, тако да је врло вероватно ради на -100 Ц. Постоји и боље шансе да се скоро линеарно понашање са другим врстама, нпр рекао је АД590. Лично, не видим већи напор када користите РТД-у једноставно напона преградом кола, под условом АДЦ резолуција је довољна. Потребно је да дигитално линеаризе мерења, али су сасвим одређено понашање. За разлику од ИЦ сензор са карактеристичним непозната грешка, можете да извршите једноставне две тачке за калибрацију елеминате АДЦ и грешака отпорника референца.

[Куоте = ФВМ] ... РДТс су потпуно одређено понашање. За разлику од ИЦ сензор са непознате грешке карактеристичним ...[/ куоте] ја у потпуности слажем, желео сам само рећи, да су нека друга ограничења су могуће и из "гарантеед / наведене опсеге" за читање / мислим да је ... И ја пишем, да смо експериментисали само да и то није био индустријски развој или производ. Полупроводници у оној Ектрем апликације ће (са временом набусит) постају металик деламинатионс слој и проблеме отпор лепљење К. :-(...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back