Термисторски дизајн интерфејса

E

ernestmyname

Guest
Ја ћу бити користећи термистора за мерење температуре са микроконтролером. Планирам да користи контролере 10 битни АДЦ. Желим да прикажете температуре десетина степени тако морам резолуцију да буде што је могуће већи. Чип ће бити погон за 5 волти. Без икаквих других кола, коришћењем заједничког напона разделник, могу да добијем 2.4 волти разлика између мин и мак температуру. Напона са напона разделник кола са максималним напоном замах је 2.01-4.41 волти мери на АДЦ. Да ли би било боље користити струје извор радије него да користите 5В из уЦонтроллер? Само ће се провере напона на сваке две секунде да се спречи прекомерно топлотном енергијом из температуру читања. Или, шта би био најбољи начин да се скала 2.01В-4.41В на 0-5В? Желео бих да мери више сензора који ће имати различите опсеге напона. Тако да сам радије не мења Вреф од контролер за сваку од њих. Сматрао сам да користећи термистора у опамп кола да варирају добитак. Ја сам жељан да чујем како би ти момци приступ овом проблему. Хвала унапред! Ја могу да користе ову тему за постављање мој напредак. Ја ћу бити користећи СПИЦЕ модела за симулацију пре него што сам се изгради ништа.

Не мислим да је могуће да се тачност који желите са Термистор, за најтачније резултате вероватно треба да користите сензор као ЛМ35 урл = хттп://ввв.ладиада.нет/леарн/сенсорс/тмп36 [ ХТМЛ] Температурни сензор туторијал -. Коришћењем ТМП36 / ЛМ35 [/ урл] или дигитални сензор као ДС18Б20 За термистора можете проверити [урл] хттп://мцу.сунплусмцу.цом/софт/65_ен_Апплицатион_ноте/АН_СПМЦ65_О0324_ен_В1.2.пдф [ / урл] Алекс

[КУОТЕ] Планирам да користе контролере 10 битни АДЦ. Желим да прикажете температуре десетина степени тако морам резолуцију да буде што је могуће већи. [/ Куоте] за тачност Препоручујем да користите ТМП36 или неким сличним Погледајте слику коју видим разлог ................... [Аттацх = ЦОНФИГ] 57318 [/ аттацх] таблични ...................... [УРЛ] хттп://ввв.аналог.цом/статиц/импортед-филес/дата_схеетс/ТМП35_36_37.пдф [/ урл] Поздрав КАК

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back