Тимер0 ЛПЦ2368 прекид проблема

G

gdtron

Guest
Здраво свима, Радим на пројекту помоћу ЛПЦ2368 и ЦроссСтудио отпустите 1.6 Буилд 2. Пројекат је једноставан. Функција се извршава у редовним интервалима. Ови интервали врши се прекида. Ја користим Тимер0 и Матцх0 књигу да направи прекид. Проблем је да када почнем програм Фрее Руннинг (дебугинг мод користећи ЈТага) прекид се неће извршити. Када ставим бреак тачку прекида у функцији током програма који раде у слободном трчању, извршење стоп у тренутку прекида, а након тога се извршава функција и прекида почиње да ради. Али то се дешава само када ставим бреак тачку или паузирате програм који ради и почните поново. Да ли је неко суочен са таквом проблему? Хвала унапред!

можете проверити извршење прекида стављањем другу логику у томе. проверите да ли прекид долази или не, или да прекине ручно и проверите ..

Хвала вам пуно схреиас_пател21, за вас одговорите! Проблем је делимично солвед.Фирст сам онемогућена сва прекида ВИЦИнтЕнЦлр = 0кФФФФФФФФ,. Онда сам омогућена само из прекида Тимер0 и ...... оно изненађење! Прекид ради ОК и функција се извршава. Онда сам ставио тачку пауза пред ВИЦИнтЕнЦлр = 0кФФФФФФФФ и када извршење зауставио у тренутку прекида Проверио сам ВИЦИнтЕнабле региструјете да бисте сазнали да ли постоје још прекида омогућио. Видела сам да је прекид од Тимер1 је такође омогућено. Када сам га искључите све ради ОК. Сада морам да сазнам зашто је то омогућено.

хвала, гдтрон! ви кажете да нисте омогућили тајмер 1 прекид и иако нам је омогућио? Мислим да није могуће ..

Проблем је решен!! Сада сам схватио шта се тачно десило. Пријатељ ми је дао пројецт.Хе је омогућен прекид од Тимер1. У прекида функцији Тимер1 је написао [цоде] иф (Т0ТЦ> 600) Т0ТЦ = 0; [/ цоде], али вредност коју пишем у Матцх0 регистар је већи од 600. Дакле, сваки пут када се прекине из Тимер1 јавља и Т0ТЦ> 600, Т0ТЦ је празан и Тимер0 контра не може да достигне вредност у Матцх0 регистар. Уклонио сам овај код [цоде] иф (Т0ТЦ> 600) Т0ТЦ = 0; [/ цоде] и све почне да ради тачно. Хвала вам пуно за помоћ схреиас_пател21!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back