Тиме Домаин Рефлецтометри (ТДР)

M

manchiraju

Guest
Здраво, ја сам желео да спроведе принцип ТДР-а у мојој лабораторији док сам био против идеје о куповини један. Сазнао сам пар кола на нету, али бих волео да спроведе основне ТДР-а, без употребе Узорковање главе / Т-конектора (који се налази у већини случајева на нет-у и овом форуму). Могу ли да имплементира са само функцију генератора, БИХ, каблова и других уређаја (као што је доступан у мојој лабораторији)?

Да, можете. Пронађите снага бафер (МЗ, као што су ДС0026 или још боље новији низак ниво МОС ФЕТ врата возача попут ИР4426) који може да 50нс успон и пад пута. Ако је мањи успон и пад пута се користе повратка неће бити тачни. Мале индуктивности напајање са веома кратком води (1 инча укупно напајање петље) Место излаз бафера на крају коаксијалног са ниским индуктивности 10 ома отпорника у серији. Погледајте преко отпорника за унос пулс и повратак. Надам се да је ово од неке користи. Иар.

Ви хоћете да кажете да ја користим генератора импулса за слање импулса у бафер снага чији излаз је прикључен на један крај коаксијалног и у серији са отпорником? Могу ли да погледам за инцидент и повратак користећи једну сонда осцилоскопа?

То је цела идеја, али свакако можете измерити време кашњења са контра него осцилоскоп. Принцип је да се пошаље брзо ивица импулса дуж кабла из једног краја и видети колико дуго је потребно да се враћају из далеког краја. Далеко крај би, наравно, прекид кабла, уместо да га је физички крај. Недовршени кабла или паузе неће апсорбују пулс толико једноставно ће одражавати назад. Кашњења између одлазећег и вратио се пулс је узрокована два пута дужина кабла, тамо и назад, али морате узети у обзир фактор брзине за конвертовање одлагања у прави даљину. Брајан.

Хеј ЗЈН, Молимо вас да одговори на ова 2 Кс 1) Треба да дизајн ТДР-кола за мерење диелектрична константа земљишта. Можете ли ми рећи шта су све компоненте потребне, јер морам да их како би што пре могу и чине га радити у наредних 3 дана (Врло хитно). Оно што сам у мојој лабораторији је пулс генератора, БИХ, одговарајућим сондама (треба да би посебан тим кабловима или ће бити довољна?), Отпорници, капе итд 2) После првог кола пројектовање морам да комуницира са бежичним система и слање података преко. Дакле, имајући то у виду, можете да одговорите на прво питање!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back