Треба инцреманет или смањења 7сег мултиплекс дисплеја у складу тастатуре улаз

U

ud23

Guest
Хи свега желим да увећава свој Нубер 7 сег из свог цуррернт вредности ако прираст притиснутог и иста као у случају смањења било ко може помоћ Ја сам помоћу 89ц52 са три 7 СЕГ и 4к3 матрице тастатуре

Бројач МЗ би користили ову секвенцу. Прилагодити се по потреби. Промена Поздравите ЛО или ло да хи да раде МЗ-а правилно. 1. Детекција притиска тастера Инц или дец. 2. Дебоунце тастер притисните и даље игноришу притискања тастера за 1/4 секунде или тако нешто. 3. Постави ИЦ бројање мод пин или хи ево, у зависности да ли желите да пребројите нагоре или надоле. 4. Користите РС флип флоп. Сат иде на један улаз. 5.. Постави други улаз тако излазне промене поздравити. Можете да користите једнократне примене кратак пулс. 6. Флип-флоп излаз иде на ИЦ-капија омогућити грофа пин. 7. Следећи сат пулс ће омогућити рачунати за једног импулса. 8. Крај циклусу ресет флип флопа. Флип флоп онемогућава излаз врата бројање ПИН. 9. Ажурирајте 7 сег дисплеј. 10. Прихвати притискања тастера.

[Куоте = БрадтхеРад; 896106] Бројач МЗ би користили ову секвенцу. Прилагодити се по потреби. Промена Поздравите ЛО или ло да хи да раде МЗ-а правилно. 1. Детекција притиска тастера Инц или дец. 2. Дебоунце тастер притисните и даље игноришу притискања тастера за 1/4 секунде или тако нешто. 3. Постави ИЦ бројање мод пин или хи ево, у зависности да ли желите да пребројите нагоре или надоле. 4. Користите РС флип флоп. Сат иде на један улаз. 5.. Постави други улаз тако излазне промене поздравити. Можете да користите једнократне примене кратак пулс. 6. Флип-флоп излаз иде на ИЦ-капија омогућити грофа пин. 7. Следећи сат пулс ће омогућити рачунати за једног импулса. 8. Крај циклусу ресет флип флопа. Флип флоп онемогућава излаз врата бројање ПИН. 9. Ажурирајте 7 сег дисплеј. 10. Прихвати притискања тастера [/ куоте] Не треба контра ИЦ.. Све ово се може урадити у коду микроконтролера.

[Куоте = ЦМОС; 896890] Не морате контра ИЦ. Све ово се може урадити у коду микроконтролера [/ куоте] Ја ти верујем.. Сигурно би било лакше него користите спољне уређаје. Управо сам није био сигуран колико је детаљна слом ОП хтео.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back