Т/25-период сат генерације почев од Т-периода сат

J

jhcena1985

Guest
Здраво, морам да генеришу Т/25-период и 25% радног циклуса такта од Т-период и 50% радног циклуса такта. Конкретно, имам улаз сат с периодом од 2нс и ја мора да 50нс сат периоду као излазни. Не могу да користим више од 10 ФФ тако низ од 25 ФФ не ради. Покушао сам да дизајн што су дизајн, као коначни аутомат, али у ствари ово коло нема уноса. Свако може да ми помогне? Хвала

25% од 50нс је 12.5нс. Од оригиналне сат 2нс и 50% обавеза, имате сат ивице само на 1нс прираст позицијама што га чини и немогуће, да сат на ивици 12.5нс да би се 25% дужност.

Хвала вам за ваш одговор. Ти си потпуно у праву! Инфацт сам починио грешку! Дужност циклус је 40% (2 / 5, а не 25% као што сам рекао). За бољу цомпренсион овде поред слике онога што бих желео да користи у најгорем случају 10 ФФ.

Имају 5 битни бројач и пребацивање производње у 10. и 25. циклуса. Потребан вам је 6 флопови (не 5 у случају да се питате) да је добар сат.

Назовимо бинарни излаз б 0 Б1 Б2 Б3 Б4 (МСБ -> ЛСБ). Мислиш да желите да пребацујете све бинарне речи или само Б0? У првом случају, када дођем до 10. циклус сам снагу целу бинарни излаз речи до 10000. У другом случају ја не могу видети решење.

Имате само један бит оутпут.иоу само треба да пребројите број 2нс пулс и преокренути излазни сигнал на 10. и 25. пулс, и ресетујте бројач на 25. То чини један циклус такта од 50нс и 40% обавеза. Поновите овај процес.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back