УСАРТ-а ПИЦ Пиц комуникације

I

Ianb007

Guest
Ја сам помоћу 2к ПИЦ18ф4431 је. Један ПИЦ-а чита ПОРТБ и затим шаље преко УСАРТ-а (ТКС). Други ПИЦ-а онда добија сигнал преко УСАРТ-а РКС пин и онда излази да своје ПОРТБ. Ја новхаве проблем који први ПИЦ-а која гласи његов порт Б, када се приказују на осцилоскоп, показује светло треперење пара клинова се "ОН", а да не морају ништа повезан са њима или су у "офф" позицију. И искључивање значење, 5В примењен на ПИН и 0В/нотхинг респективно. Пробала сам стављање 1К и 10к сруши отпорнике од ПОРТБ, али то не чини да помогне. Чак и ако имам само Слање ПИЦ прикључен на напајање и прочитајте порт и излаз је преко УСАРТ-а, УСАРТ сигнала изгледа да је на треперења мало између јасно "на" бита. Изгледа ПИЦ је понекад читање ПИН да би се о томе када је искључен. Ја сам помоћу брзина преноса од 9.615кХз. Било икаквог разлога или решење?

Никада нисам користио ту посебно ПИЦ-а, али на основу искуства са много других врста, предлажем да погледате код за покретање ПОРТБ, посебно обезбедити ни један други интерни периферије користе игле. Лако је превидети да је (на пример) које се могу добијање ПВМ на пина онда је читање равно назад у као да је посвећена улаз. У теорији, ако је порт правилно конфигурисан као улазни, треба игле пловак тако да вам пулл-уп или пулл-довн отпорнике треба везати инпута фиксни ниво логике, ништа у МЗ требало би да то промени. Да ли можете да шаљете покретање кода? Бриан.

Хи. Покушао сам да користећи 18ф4520, али сам имао исте резултате. Ћу имати поглед на моје конфигурације превише. Ево мој код: # инцлуде маин () / / Главна функција {ТРИСБ = 1; / / пренос података регистра иницијализација укључена. ТРИСА = 1; / / пренос података регистра иницијализација укључена. ОСЦЦОН = 0кф0; / / интерни осцилатор постављен на 8МХз ПОРТБ = 0; / / Иницијализација ПОРТ Б да буде 0 или "Офф" Порта = 0; / / Иницијализација ПОРТ да буде 0 или "ОФФ", док (1) / / Почетак бесконачну петља {ОпенУСАРТ (УСАРТ_ТКС_ИНТ_ОФФ & УСАРТ_РКС_ИНТ_ОФФ & УСАРТ_АСИНЦХ_МОДЕ & УСАРТ_ЕИГХТ_БИТ & УСАРТ_ЦОНТ_РКС & УСАРТ_БРГХ_ЛОВ, 12); / / УСАРТ-а отварање линије и подешавања конфигурације УСАРТ-а. СПБРГ = 12 је брзину преноса подешавање док (1) {/ / Инфините Лооп Старт ВритеУСАРТ (ПОРТБ); / / Напишите унос од Порт Б УСАРТ-а на ТКС пин}}}

Мислим да би требало да буде 0кФФ ТРИСБ, а не 1 !!!!!! колико желите аллл порта да се улаз, а не само РБ0 [цолор = "Силвер"] [СИЗЕ = 1 ]---------- порука додат у 18:28 --------- - Претходни пост је био на 18:26 ----------[/ сизе] [/ цолор] Такође не заборавите пулл-уп (или извлачење падове сте изабрали)

Такође проверите параметар да прође на "ВритеУСАРТ ()", требало да буде лука име или стварни бајтова да пошаљете? Још једна ствар коју треба да провери да ли је УСАРТ-а бафер је празан пре него што га поново. У сталном петље можда бити "снага храни 'пре него што је имао времена да се празни. Бриан.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back