Увођење ДЦ помак / Офсет да АЦ улаз: Невоља

P

paawan

Guest
Су дизајнирали сам белу генератор буке. О / П је врло низак, тако да сам појачала да се ниво упто мВ. Ја такође треба да укључи ДЦ ниво на о / п. Користио сам многе кола за овај прупосе, али не мења ДЦ. Покушао сам једноставну напона преградом и опамп (Нон-инвертујући АЦ куплована) биасинг итд итд, резултат је исти: нема биасинг. Овде је узорак излаз појачала. [Аттацх = ЦОНФИГ] 75768 [/ аттацх] Ноисе ген блок: [аттацх = ЦОНФИГ] 75769 [/ аттацх] једну јединицу појачало: Користио сам 6 сукцесивних јединица у каскадно да се жељени амплификацију. [Аттацх = ЦОНФИГ] 75770 [/ аттацх] Хоћу да додате било који фиксни ДЦ нивоа (рецимо 4 в) дц нивоу овог кола. Спектар сигнала лежи испод 100 Хз. Хвала.

Мислим да ваш појачавач коло може бити поједностављено уз помоћ неког опамп. Једноставно запошљавају нонинвертинг напона са два лета улазних сигнала. Један унос може бити ваш шум сигнала, док други могу бити ДЦ оффсет желите да обезбедите, излаз ће бити збир тих сигнала, односно буке са обзиром ваш ДЦ оффсет. Стручњаци, исправите ме ако грешим. Хумза.

Ваш сигнал ће бити јахање ДЦ компоненту уколико Ви директно тапните на ноге излазног транзистора. Ц2 блокови ДЦ у вашој другој слици. Она само пролази наизменично. Зато можете да изоставите Ц2. Едитед то адд: Ваш следећи фаза би требало да има инсталиран уметнуте отпор, како би се смањио било какав утицај на делу који ствара буку. Другим речима променити Ц2 до отпорника, можда од 10к до 1м.

[Куоте = хсхах8970; 1095439] Мислим да је ваш појачавач коло може бити поједностављено уз помоћ неког опамп. Једноставно запошљавају нонинвертинг напона са два лета улазних сигнала. Један унос може бити ваш шум сигнала, док други могу бити ДЦ оффсет желите да обезбедите, излаз ће бити збир тих сигнала, односно буке са обзиром ваш ДЦ оффсет. Стручњаци, исправите ме ако грешим. Хумза [/ куоте] хвала. Хсхах сам покушао помоћу НИ кола летњу напона, али да је одлука о / п од ноисеген до вишим вишим нивоима! ваљда може бити због врло хингх улазне импедансе од опамп. тај зашто сам отишао са једноставним појацалом. [Цолор = "сребро"] --- Упдатед --- [/ цолор] Хвала БрадтхеРад, заправо, сврха блокирања ДЦ у самом ноисеген је да се уверите да бели шум се не буду потиснуте једносмерног високим нивоима. Покушао сам све у предложио и установили да бела бука амплитуда није много видљив у ДЦ (користећи 1м рес), или другим речима, то је обицан ДЦ ... Дакле, први оригинални звук се појачава Упто неком опсегу (мВ ноисеген О / П је у пв!), а онда можемо пристрасност га ...

Да, желите да појачају АЦ таласни облик као АЦ. Било ДЦ компонента ће бити све што је адекватно да раде на транзистор. Пошто вам је потребно неколико фаза користољубља, размислите о коришћењу технику директних спрегнутих транзистора (наизменични НПН и ПНП). Ово је слично Дарлингтон аранжмана (тачније, Сзиклаи). То би могло смањити број делова, јер елиминише потребу за спајање / раздвајање кондензатора. Такође може да радите посао у мањим фазама.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back