У чему је значај коришћења Ротирање оп-амп?

7

786

Guest
У чему је значај коришћења Ротирање оп-амп уместо Не-инвертујући оп-амп? Да ли је то заиста прави било какву разлику у појачавање или шта друго? У једном дизајну открио сам да, Ротирање ОП-амп је коришћен: + ве ПИН је било јасно и-ВЕ волатге је обезбедила на-пински сте да се О / П у + ве форми. Овде, у овој, зашто не можемо једноставно користе не-инвертујући Појачало & ГНД-ВЕ пински и хранио + ве волатге на + ПИН сте да добијете + ве о / стр Може било који орган одговор? Хвала унапред

Не инверзију појачало има бољи улазна импеданса, инфацт напон следбеник има највећу импедансе. . Отуда за све сензоре првој фази има тенденцију да буде напон следбеника (обично се зове бафер). по мом мишљењу боље је да се користе не инвертујући него инвертујући.

ТИ је веома добар приручник на ОмАмп апликација, можете добити га [урл = хттп://фоцус.ти.цом/лит/ан/сбоа092а/сбоа092а.пдф] овде [/ урл]. Мислим да боље конфигурације, зависи од ваше одређену апликацију. Можете погледати [урл = хттп://ен.википедиа.орг/вики/Оператионал_амплифиер_апплицатионс] овде [/ урл] да бисте видели диференцес бетуен сваког конфигурацију. Такође, на крају странице, можете видети списак добре литературе. Поздрав.

Не-инвертујући кола имају високе улазне импедансе док инвертујући кола су скоро нула улазну импедансу. Ово је десидерабле за многе топологије попут филтера, интеграторима итд. да не помињемо још један мали разлике. Погледајте на [урл] хттп://ен.википедиа.орг/вики/Оператионал_амплифиер_апплицатионс # Инвертинг_амплифиер [/ урл]

[Куоте = паулоински] Не-инвертујући кола имају високе улазне импедансе док инвертујући кола су скоро нула улазну импедансу. [/ Куоте] Последњи део реченице није исправна. Улазне импедансе инвертујући опамп је (скоро) идентичне први отпорник (између улазног сигнала и преокренути опамп терминала). Што се тиче "значај" од инвертујући / не-инв. кола: У многим случајевима (филтери, осцилатора, контролери, ..) имате другог избора. Апликација захтева или преокренути или не-инвертујући добити.

Но како их види улазни терминал опамп је импеданса је скоро нула. Ако поставите серију отпорник тхат'са избор твој (или које су потребне кола).

[Куоте = паулоински] Ако поставите серију отпорник тхат'са избор твој (или које су потребне коло) [/ куоте]. То није само право истина. Ако не поставите отпорник серије имате трансимпеданце појачало, тако да није само "избор", ти си конвертовање напона појачавача (инвертор) на струја напона појачавача (инвертор), ти си променио у потпуности кола понашање. Погледајте [урл = хттп://ен.википедиа.орг/вики/Цуррент-то-волтаге_цонвертер # оп-амп_имплементатион] овде [/ урл]. Поздрав.

Слажем се са вама, али постављањем серију отпорник конвертује улазни напон на струју. На овај начин трансимпеданце појачало није толико различито (само још један начин гледања на оно што се дешава). За мене је реч о сличним стварима. Овај ПДФ показује како кола (видети 1б слику) [урл] хттп://фоцус.ти.цом/лит/ан/сбоа035/сбоа035.пдф [/ УРЛ] У сваком случају, то је апликација која ће захтевати отпорник улазних или не. Дискусија о разликама између инвертор и трансимпеданце појачало је ван оквира овог пост, за мене то је довољно. Поздрав

[Куоте = паулоински] На овај начин трансимпеданце појачало није толико различито (само још један начин гледања на оно што се дешава). За мене је реч о сличним стварима [/ куоте] Слажем се са вама, али он / она тражи око главне разлике између ова два конфигурација, само желим да јој / она јасно,. Да би без овог отпорника, кола није баш исто. Поздрав.

Један други аспект је заједничко мод на оп амп улаз. Инверзију је нема и тако заједнички режим одбацивање однос не буде бесконачно не чини ништа лоше.

Са инверзију конфигурације, сваки пренос функција се може лако постићи. То није исто за не-инвертујући конфигурацију. Добар пример је "идеалан" интегратора. Поздрав З

[Куоте = Зорро] Са инвертујући конфигурацију, сваки пренос функција се може лако постићи. То није исто за не-инвертујући конфигурацију. Добар пример је "идеалан" интегратора. Поздрав З [/ куоте] Извини, али то `е није истина. Наравно, постоје и не-инвертујући интегратора топологије: БТЦ-, НИЦ (ДЕБОО) и фаза-води интегратора.

[Куоте = ЛВВ] [куоте = Зорро] Са инвертујући конфигурацију, сваки пренос функција се може лако постићи. То није исто за не-инвертујући конфигурацију. Добар пример је "идеалан" интегратора. Поздрав З [/ куоте] Извини, али то `е није истина. Наравно, постоје и не-инвертујући интегратора топологије: БТЦ-, НИЦ (ДЕБОО) и фаза-води интегратора [/ куоте] Ја не мислим да то није могуће да синтетише преносну функцију користећи ОП у нонинвертинг конфигурацији.. Оно што сам мислио је да је, у једном повратне инвертујући конфигурације, као в / в Преносна функција је само количник два трансфера импедансе, жељени функција преноса се лако синтетишу. За тај задатак постоје добре табеле са два порта мреже (попут оних укључених у Гиацолетто приручник). Са не-преокренути конфигурација задатак није тако директан и топологија уопште није тако једноставно. На пример, у случају Дебоо интегратора, не само да користи више Цомпонентес, али ако равнотежу између отпорника односа није тачно пола креће од с = 0, што интегратора мање "идеалног". Наравно, свака топологија има своје предности и мане. А неки од најпопуларнијих користе ОП-а у не-инвертујући конфигурације (нпр. Саллен-тастер). Поздрав З

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back