ФТ232Р, 0.5В напона пад преко МОСФЕТ?

M

MOS6502

Guest
Имам кола на основу података ФТ232Р лист пример, "Фигура 6,3 Аутобус Покреће са Повер Пребацивање Конфигурација". У основи користи ИРЛМЛ6402 (П-канални МОСФЕТ) ТП снаге до остатка кола када је захтев ФТ232Р> 100мА струје. Пад напона преко ИРЛМЛ6402 је 0.5В, ја стварно потребан пад напона од 0.25В или мање. Мора да постоји боља алтернатива за ово? 0.5В изгледа већи него што сам очекује од ИРЛМЛ6402 препоручује ФТДИ. Кола привлачи око 250мА а може се само напаја. Приметио сам да док је у само напаја режиму, ИРЛМЛ6402 не престају да тренутни пролази кроз обрнути смер Назад на УСБ ВЦЦ. Из неког разлога, ја очекује да се понаша као МОСФЕТ диода и престати струја која тече уназад, иако на УСБ ВЦЦ када је у себи електронско режиму. Било каква помоћ или савет би било много поштовати.

обновљена коло сам и то радила фино (тако, мора да сам управо нешто погрешно обрнуто), са само око 30мВ пад напона (да ли то звук о праву?). пут ЦЦТ дијаграм сам из стања ФТ232Р податке и додати у ледја у ледја МОСФЕТ. Трудим се да имају два МОСФЕТ диода делује као да заштити сваког понуде од вожње других. 5В ВЦЦ и овлашћења остатак кола. [ИМГ] хттп://и853.пхотобуцкет.цом/албумс/аб99/Тхе__Стинграи/ФТ232РБУСАНДСЕЛФПОВЕРЕД.јпг [/ ИМГ]

Ја не разумем како да управљате 0.5В напона пад преко ИРЛМЛ6402 у редовном колу рада. Шема са подацима и не могу да га одговори, само мерење у колу. [КУОТЕ] Трудим се да имају два МОСФЕТ диода делује као да заштити сваког понуде од вожње осталих [/ куоте]. Али то не функционише на овај начин. По снабдевање 5В на једну страну, и ФЕТС ће се укључити у потпуности.

Хвала, само покушавам да разумем зашто то не би радили, изнад дијаграм и један у овај пост би требало да буде еквивалент осим једне користи МОСФЕТ чинити право посао две диоде? [ИМГ] хттп://и853.пхотобуцкет.цом/албумс/аб99/Тхе__Стинграи/ФТ232РБУСАНДСЕЛФПОВЕРЕДДИОДЕС.јпг [/ ИМГ]

[Куоте] изнад дијаграм и један у овај пост би требало да буде еквивалент изузев једног користи МОСФЕТ да уради посао две диоде право [/ куоте] Но МОСФЕТ-гаћице диода за Вцц> ВГС, ти?. Дакле, ако је једна страна испоручује са напоном изнад 1 - 1,5 В, и МОСФЕТ укључите.

Хвала, тако да други дијаграм са диода је у реду, али први дијаграм са МОСФЕТ уместо диода није у реду? Нашао сам ово на интернету показује МОСФЕТ се користи уместо диоде, да ли то изгледа у праву? [ИМГ] хттп://арцхиве.елецтроницдесигн.цом/Филес/29/9945/Фигуре_01.гиф [/ ИМГ]

Сви дијаграми су ОК, на пример, за ниско пада заштите батерије преокрет. Али они не могу користити за двосмерни диода мреже, јер МОСФЕТ ће укључити, ако је напон се добија на страни оптерећења.

Хвала, коначно сам гет ит: Д Дакле, мислиш да би требало да их белешку 2 МОСФЕТ-и треба да користе само 2 диоде као да је у другом дијаграму? Покушао сам Сцхоттки диоде (СС12 Е3 [УРЛ] хттп://ввв.висхаи.цом/доцс/88746/88746.пдф [/ УРЛ] да будемо прецизнији) у мом кола, пад напона да добијем је око 0.3В - 0.4В, Такође сам покушао 1Н5817 Сцхоттки диоде дају око 0.3В напона. Кола се користи за програмирање 5В фласх РОМ-ове, да избришу и програма Фласх РОМ, напон не може пуно испод 4.5В. Као што је УСБ напон може ићи као ниска 4.75В, максимални пад напона могу да имам је 0.25В (што би било у реду на граници). Може било ко предложи алтернативне диода која може бити погодан? или морам да користе МОСФЕТ (али у неким другим конфигурацији)?

Можда је моја најбоља опција је да се користи само 1 МОСФЕТ за пребацивање преко УСБ ВЦЦ и 2 диоде за селекцију извор напајања, док год могу пронаћи диода са пад напона од мање од 0.25В @ 250мА. [ИМГ] хттп://и853.пхотобуцкет.цом/албумс/аб99/Тхе__Стинграи/ФТ232РБУСАНДСЕЛФПОВЕРЕДДИОДЕС.јпг [/ ИМГ]

Не мислим, да ћете пронаћи одговарајуће решење ниско пада са диоде. Генерално, није немогуће да се користи "нулу Дроп" транзистор прекидачи, али генерација капије сигнала ће бити компликованија него само повезивање врата до тла. Требало би да добијете поуздане информације о активној понуде извор и цонтролд сходно томе и прекидача.

Ова диода Чини се да је пад напона од мање од 0.25В @ 250мА. [Урл = "хттп://ввв.висхаи.цом/доцс/88742/88742.пдф"] хттп://ввв.висхаи.цом/доцс/88742/88742.пдф [/ урл] Ја замислим да је ово најбољи диода ћу наћи.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back