Фотодиода појачало проблем

E

emran_shd

Guest
Здраво! радим на дизајну фотодиоде трансимпеданце појачало 100 МХз користе ОПА657 ОпАмп. Први пут кад сам се пребацио на власти у коло, било је високе фреквенције синусоидални осцилације од око 10Вп-П. Те осцилације су уклоњене након што сам подесио повратне кондензатора на 1пФ. Али проблем је у томе осцилације од 100 мВ ПП има фреквенције од 100 МХз до 400 МХз, и даље тамо. Те осцилације се јављају у И / О пинова и напајање коље ОпАмп. Шта би могло бити узрок ових осцилација и чланци "Како да уклоним ове осцилације када Тунинг кондензатор и отпорник повратне информације нема ефекта у уклањању ових осцилације.

Није неочекиваног проблема, иако би нам потребне додатне информације, као што су компоненте вредности и карактеристика фотодиода да би могли да буду одређене. Кит.

Фотодиода користи је АЕПКС65 има капацитивност 4пФ на +5 В пристрасности напона и респонсивити од 0.45А / В при 750нм. 10Вп-П осцилације су уклоњене са повратном отпорника од 2.7К и повратне кондензатор вредности 1пФ (Ово су такође добијене вредности од симулација кола за 100 МХз пропусног опсега). Кондензатори се користе у снабдевању пинови су вредности 33пФ, 68пФ, 1нФ и 22уФ. Оптерећење на излазу је 50 ома.

Уз ове вредности не би очекивао осцилације, мада то није потпуно стабилан, рекао бих. Кит.

Хвала господине за брзо одговоре. [КУОТЕ] Са ове вредности не би очекивао осцилације, мада то није потпуно стабилан, рекао бих [/ куоте] Онда, шта може бити узрок посматраних осцилација.. Да ли треба да учини нешто са ПЦБ лаиоут-а? Како могу да побољшам стабилност кола, ако није потпуно стабилна?

Свакако ПЦБ распоред је веома критично. Он такође зависи од тога шта вам је потребно пропусног опсега. Додавање капацитет би требало да стабилизује али ако се то смањује проток превише онда ћете морати да смањи отпорник повратне информације или користите различите ОпАмп. Кеитх

Да ли сте приметили да је ОПА657 је само стабилна и блиска петље добитак> = 7? То значи, да постоји такође и горња граница за стабилност повратне кондензатор, у зависности од фотодиоде капацитивност. 1пФ изгледа некако високо. Чињеница, да приметио осцилације у снабдевању пинова изгледа да указује инсуитабле пласман заобилазећи кондензатора. Лично, ја радије користе 100 НФ и високе капацитивности керамике или Тантал као што је предложено у ОПА657 са подацима. 1нФ је можда корисно, ПФ вредности су од мале користи. Као што је лист са подацима каже, 0,25 "треба да буде максимално растојање од 100 нФ за снабдевање игле, чврста уземљење је потребно.

[КУОТЕ] Наравно ПЦБ распоред је веома критична [/ куоте] Шта би требало да буде ПЦБ распоред разматрања за добро извршење посла.. Ја сам пројектовање појачало за 100 МХз пропусног опсега. би требало да користим авион терену? Ја могу само једнострана ПЦБ-а. [КУОТЕ] Додавање капацитет би требало да стабилизује али ако се то смањује проток превише онда ћете морати да смањи отпорник повратне информације или користите различите ОпАмп [/ куоте] Вец сам пробао.. Додавање Више капацитивности повећава амплитуду осцилација. Који ОпАмп је погодан за 100 МХз опсег са што више трансимпеданце добије што је могуће, осим ОПА657.

Можда ТХС4271 са [б] врло [/ б] добар ПЦБ распоред. Ја не мислим да би сметало ако не намеравате да користите обострани ПЦБ-а са уземљење. Кит.

Повратне капацитивност мора да буде знатно испод да се постигне 100 МХз, са РФ опсега од 2.7К. ОПА657 је у основи у реду, јединство добије надокнаду ОПА656 би требало да раде као добро. Проблем је међутим у ПЦБ распоред мислим. Сумњам да ће једну страну дати добре резултате.

@ ФВМ [КУОТЕ] Да ли сте приметили да је ОПА657 је само стабилна и блиска петље добитак> = 7? То значи, да постоји такође и горња граница за стабилност повратне кондензатор, у зависности од фотодиоде капацитивност. 1пФ изгледа некако високо. [/ Куоте] Прочитао сам негде да је могуће користити активностима ампера који нису јединичним појачањем стабилан у трансимпеданце кола, под условом да добије буке на раскрсници буке добитак криве отворене петље оп амп добитак је већи од минималног добити одређен за ОП амп. отприлике сам израчунао буке добитак на скретница буке појачања отворене петље и криве и то је непосредно изнад 7. тако да мислим да је можда у праву, морам да смањи капацитивности повратну информацију да повећа добит буку и самим тим стабилности кола. Такође ће имати поглед на постављање понуде кондензатора. хвала

Повратне информације фактор 1 / 7, односно шум добитак од 7 би требало да буде довољан за стабилност. Али пропусни опсег захтева предлаже нижу вредност, нпр 0,3 или 0,5, ПФ, мислим.

Променио сам ПЦБ распоред и са новим ПЦБ распоред синусоидални осцилација на излазу су нестали, али сада постоје синусни рафале у излаз са насумично време размак. Молимо погледајте приложене слике. Слике садрже исти излазни са смањењем временској скали. [УРЛ = хттп://имагес.електрода.нет/80_1301679856.јпг] [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/80_1301679856_тхумб.јпг [/ ИМГ] [/ УРЛ] [УРЛ = хттп://имагес. електрода.нет/62_1301679856.јпг] [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/62_1301679856_тхумб.јпг [/ ИМГ] [/ УРЛ] [УРЛ = хттп://имагес.електрода.нет/28_1301679856.јпг] [ ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/28_1301679856_тхумб.јпг [/ ИМГ] [/ УРЛ] [УРЛ = хттп://имагес.електрода.нет/87_1301679856.јпг] [ИМГ] хттп://имагес.електрода .нет/87_1301679856_тхумб.јпг [/ ИМГ] [/ УРЛ] [УРЛ = хттп://имагес.електрода.нет/7_1301679856.јпг] [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/7_1301679856_тхумб.јпг [/ ИМГ ] [/ УРЛ] Шта може бити узрок ових синусоидалних рафале у излаз и како се могу уклонити?

Поред 60 мВ скалу, тимебасе информација ће бити прилично информативан. Шиљци / рафала су очигледно електричне сметње из околине и вероватно да ће бити генерисан из појачала. То може бити случај, да још увек има појачало осциловања импулсни одзив, али то би требало да буде боље проверити са оптичким тест сигнала.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back