ХФСС интеграције линија сумње

P

ptshao

Guest
[Сизе = 6] [/ сизе] Здраво, другари: Срећна Нова година!! Добио сам неке забуне на задатку интеграција линију у таласу порта. Молимо вас да погледате приложене датотеке. За Филе 1, желео бих да добије импедансе лука пресавијени дипола антене, што је довело до избора талас порт који може да олакша решавање карактеристичне импедансе. Мој циљ је да реши импедансе порта на 2.45ГХз, па сам покушао да реши луке само подешавања. Када сам повезан два средишта две руке, као крајњих тачака интеграције линије, луке импеданса варира много, рецимо, од око 187 ома на око 208 ома, у поређењу са случајем без ассигнатинг интеграције линије. Проблеми су 1, треба да доделим линија интеграције за талас луке? 2. Шта интеграције линије су исправна за овај случај? За Филе 2, немам поверења у сеттингуп од побуде задатка. Ја мери импеданса овог копланарне стриплине (ЦПС) који је око 24 ома (без обзира из ТДР-а или ВНА за мерење), али сада из овог симулација изгледа око 85,5 ома. Дакле бр.1, шта није у реду са овим? 2, Да ли је подешавање тачно? Хвала на време!

На вашем штампани антену, ја би променило ствари пар. Прво, потребно је више места у периоду од краја антене и било коју врсту зрачења или ПМЛ границу. Друго, ја бих препоручио високо ПМЛ преко зрачења, али то је ваш позив. Треће, ја бих додао дебљине до метала, а затим нацртајте линију интеграције само између две ивице метала дебљине (не од центра до центра као што сада имају). Можда је већ било дебео, нисам зум у веома далеко. За Вашу Други проблем, опет, повући црту интеграције између два метала, а не од центра до центра. То би требало да помогне доста. Срећно! [Сизе = 2] [цолор = # 999999] Додато после 19 минута: [/ цолор] [/ сизе] Управо сам сим'д другу структуру, и изгледа као да је ~ 85 ома. Да ли сте сигурни да сте сим'инг исту структуру да мери? Чини се да више од две заједно линије, или слот за моду уместо копланарне структуре. Али, можда ја не гледам то исправно.

Здраво, другари: Имам решени проблеми наведени горе. Одговор за Куестион1: Покушајте да већи вавепорт. Сетите се да постоји мањи ризик да се већи вавепорт него да мање или ужи вавепорт, јер мање луци може да уведе виших модова реда. Одговор за Куестион2: За мицростриплинес, у већини случајева, зпи довољно за симулацију, што значи да нема потребе за интеграцију линије. Али ако вам је стало до слотлинес или ЦПВ, користећи интеграције линије су предност за израчунавање Зпв.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back