Хеликоптер је потребна помоћ хитно

B

bbexpress

Guest
Потребна ми је помоћ да завршим овај пројекат. Користио сам 2 ИЦ555 као Непостојани и Моностабле за покретање МОСФЕТ ИРФ620 Н канал, ја Такође можете променити фреквенцију и дужност циклуса. Добио сам два проблема. 1 /. Излазни сигнал је мала када се упореди са улазног напона (~ 50В), може ЛМ358 појачава овај сигнал, ако не, шта друго МЗ могу да урадим, ја знам 7667 може да уради, али мој чип је сломљен. 2/.И не може да жице МОСФЕТ. Рецимо, Гате је окидач, Оцедити и изворни код мене збуњују .... слободним диода повезивање између Оцедити и шта ..... и где оптерећења иде .... молим да ми помогне да се жица ово детаљније или схематски са детаљним информацијама. Хвала на помоћи.

[Куоте = ббекпресс] Потребна ми је помоћ да завршим овај пројекат. Користио сам 2 ИЦ555 као Непостојани и Моностабле за покретање МОСФЕТ ИРФ620 Н канал, ја Такође можете променити фреквенцију и дужност циклуса. Добио сам два проблема. 1 /. Излазни сигнал је мала када се упореди са улазног напона (~ 50В), може ЛМ358 појачава овај сигнал, ако не, шта друго МЗ могу да урадим, ја знам 7667 може да уради, али мој чип је сломљен. 2/.И не може да жице МОСФЕТ. Рецимо, Гате је окидач, Оцедити и изворни код мене збуњују .... слободним диода повезивање између Оцедити и шта ..... и где оптерећења иде .... молим да ми помогне да се жица ово детаљније или схематски са детаљним информацијама [/ куоте] Не треба додатно слободан диода повезан преко Оцедити и извор, јер ИРФ620 већ има "уграђене" диода као што је приказано на слици 1.. [И] Додато касније: [/ б] Ерр ... Претпостављам да мислите слободан диода преко оптерећења (требало би индуктивно оптерецење). Ако је то случај, требало би повезати као што је приказано на слици 2.. Узгред, не сасвим добили место у питању (1). Да ли ти смета да разраде више? Хвала.

Имам шеме које радим сада, али нешто није у реду са везом. Рецимо, Вцц треба да се повежу са Цатход диоде, и анода повеже са пражњењем, Извор је терену, излаз је измедју слободан диода ... али ја се излаз само око .4 В са улаза око 50В .... то је моје проблема.

[Куоте = ббекпресс] Имам шеме које радим сада, али нешто није у реду са везом. Рецимо, Вцц треба да се повежу са Цатход диоде, и анода повеже са пражњењем, Извор је терену, излаз је измедју слободан диода ... али ја се излаз само око .4 В са улаза око 50В .... то је моје проблем [/ куоте] везу у шематски је у реду.. У шеми, можете конфигурисати МОСФЕТ као високе стране прекидача. Да би МОСФЕТ ради правилно, правилно капија вожње кола је потребно (нпр. високе стране МОСФЕТ драјвер ИЦ). Да ли ти смета да објасни вожње кола МОСФЕТ?

Да. Заправо, ја изграђен колу управо сте послали, али излаз је толико мала, не можете возити отпорник снаге и индуктор. Вожње круг сам изградио сам шематски ЛМ555 Натионал Семицондуцтор као слика 4 и слика 1 за покретање МОСФЕТ. Излаз са слике 1 је низак, ја сам 7667 чип да појачају излазни сигнал, пре него ради али сам добио кратко једном, и то је мртав ..... Без употребе 7667, Управо сам добио око 0.4В излаз, то није довољно да вози отпорник снаге .... Шематски сам постављен је из предавања, ја сам подигао колу као што си ти овде поруку. хвала

[Куоте = ббекпресс] Да. Заправо, ја изграђен колу управо сте послали, али излаз је толико мала, не можете возити отпорник снаге и индуктор. Вожње круг сам изградио сам шематски ЛМ555 Натионал Семицондуцтор као слика 4 и слика 1 за покретање МОСФЕТ. Излаз са слике 1 је низак, ја сам 7667 чип да појачају излазни сигнал, пре него ради али сам добио кратко једном, и то је мртав ..... Без употребе 7667, Управо сам добио око 0.4В излаз, то није довољно да вози отпорник снаге .... Шематски сам постављен је из предавања, ја сам подигао колу као што си ти овде поруку. хвала [/ куоте] Жао ми је да питам ово ... Да ли је напајање на ИЦЛ7667 (да ли је ИЦЛ7667?) Исправан, тј 15В или мање? Осим тога, оно што је фреквенција сигнала генерише 555 кола?

Користио сам овај чип [урл] хттп://ввв.натионал.цом/дс/ДС/ДС0026.пдф [/ урл], али друге земље учинити, они зову 7667, улаз је ПИН2 аифру, ПИН 2 повеже са пина 3 по један отпорник, пин 3 такође иду у земљу, пин 6 идите на Вцц, пин 7 је излаз да покрене МОСФЕТ .... могу ли заменити овај чип је ЛМ358, то је само појачало сигнала .... сам заборавио фреквенцију, али Користио сам Р ~ 3к, Ц = 0.01уФ.

[Куоте = ббекпресс] ... могу заменити овај чип је ЛМ358, то је само појачало сигнала .... сам заборавио фреквенцију, али сам користио Р ~ 3к, Ц = 0.01уФ [/ куоте]. У твој први пост, ви предложили да замени ИЦЛ7667 са ЛМ358. По мом мишљењу, излазна струја ЛМ358 (тј. 20мА максимално) није довољно за вожњу 6А/200В моћ ИРФ620 МОСФЕТ.

Дакле, како то да сам може повећати излазни напон, било који други начин .... То је тако ниско, не можете возити отпорник снаге ... хвала

Проверите бољи 555. Свом излазу треба да се лако погон МОСФЕТ. Требало би да буде у стању да тоне и соуре струје до 200мА. Не мислим да вам је потребно појачало за ту сврху ...

[Куоте = ббекпресс] Имам шеме које радим сада, али нешто није у реду са везом. Рецимо, Вцц треба да се повежу са Цатход диоде, и анода повеже са пражњењем, Извор је терену, излаз је измедју слободан диода ... али ја се излаз само око .4 В са улаза око 50В .... то је моје проблем [/ куоте] Ако излаз (напон преко оптерећења или слободним диода) је 0.4В тек онда МОСФЕТ није вођен коректно.. [Куоте = ббекпресс] Дакле, како то да сам може повећати излазни напон, било који други начин .... То је тако ниско, не можете возити отпорник снаге ... хвала [/ куоте] а камоли 555 кола, односно без повезан са МОСФЕТ. Шта је ВЦЦ на 555 ИЦ (ПИН-8)? Напајање 555 кола, што је излазни напон (амплитуда) на пин-3? Ако ВЦЦ је 15В, излазни напон би требало да буде близу 12.5В или више зависи од струје оптерећења. Плс ажурирање нас. Хвала.

Пре свега, шта је то оптерећење? Ако може да узме цео улазни напон, покушајте да вози МОСФЕТ директно из 555 власт, односно повезивање капија кроз отпорник на ВЦЦ од 555. Сада би требало да видите цео напона преко оптерећења. Ако не онда МОСФЕТ је неисправан, или 555 напон пренизак Следеће, или ако је први тест није могуће, ја бих теста моностабле / Непостојани са само ЛЕД + отпорник повезан на његовом излазу. Требало би бити у стању да види ЛЕР промену осветљења. Надам се да сте 555 који ради на довољно висок напон да би могли да се заиста укључили МОСФЕТ-овима. Надам се да ово помаже.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back