Хомогене диференцијалне једначине

P

powersys

Guest
Зашто ми користимо "хомогене" да опише једначину диференцијал? Кембриџ речник: [и] хомогене придев (ТАКОЂЕ хомогене) који се састоји од делова или људи који су слични једни другима, или су истог типа [/ и]

То је кад овлашћења функције су сви исти, хомогена. На пример ... к ^ 2-И ^ 3ки +4 2 хомегеноус јер свака термин је до другог степена.

[Куоте = Господин Злогласни] То је кад овлашћења функције су сви исти, хомогена. На пример ... к ^ 2-И ^ 3ки +4 2 хомегеноус јер свака термин је до другог степена [/ куоте] Да ли у значи 'и' такође сматра да је 2. степен / поредак.

хомогена ДЕ када једначина буде једнака нули. На пример: и '+ 2и = 0 (ако је било стално, или још један мандат у једначини постоји не би било еквивалент на нулу) формалну дефиницију (за први ред) ће бити: и' + П (т) * и = 0, где је П (т) је функција зависи од Т пример нехомогена и '+2 и = 2т и''+3 и' и +2 = 3 тако да само користите хомогени да опише неке диференцијалне једначине, нису сви од њих:)

његов тачан дефинтион може Б ако сваки термин од диференцијал једначина садржи ли да дериват или да зависи од функција Ден зове се хомогена диффернтиал једначина. [Сизе = 2] [цолор = # 999999] Додато после 1. минута: [/ цолор] [/ сизе] ако надјете ДИС добро плз ДНТ фрогет да притиснете да ми је помогао дугме!

Хомогене ДЕ када је функција једнака нули.

Ово се ради због лакоће прорачуна. директан решења диффрентиал једначине су тешко. када смо описали било једначину као комбинација хомогена решења и посебно решење чини или посао врло лако. изједначио на нулу чини као квадратна који је лако решити, а затим за константе идемо за нарочито решење. Надам се да ово ја добио .. већина ОГ методе које се користе у математици су урадили, јер они чине наш посао лакшим .. зато ми користимо све ове трансформише и сутфф такође.

Здраво свима, хомогена једначина је диференцијална једначина која је збир једнак 0. Одговор зашто ми сепеарте разл ЕК је за решавање сврхе, као и ове једначине са својим облику имају физички тумачење. На пр. хомогена једначина показује система равнотеже тачку.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back