Чудне феноменалан у класи АБ ПА

D

DDavid

Guest
Здраво видео сам у лабораторију неке феноменалне које сам видео у прошлости, али ја не заборавите своје име ако да повећам сигнал на ИН ПС за 1 дБ Оутпут Повер повећати за више од 1 дБ То класе АБ ПС. Као Знам да висе близу у Ц феноменални Дакле: Који назив ове феноменалне и како у објаснити то? ТХКС, Дејвид

Класа појачала су линеарни. Све остало је .... не-линеарно. Износ нелинеарност варира, али је увек ту.

Знам да је највише класе линеарно појачало и иде и смањење АЛИ АМП да сам користим је прилично линеарна шта је чудно да кад сам повећавају 1дБ на повећање улаз излаз од 1.5дБ ... напоменути да радим у малим сигнал и није близу 1дБ компресије ...

Име феномена добитак експанзија, а директно се односе на класу појачала. Превозник добитак експанзија је директно у вези са хармоника нуллс (посебно 3. хармоника). У одређеном излазна снага (само пре компресије), у бенду изобличења падне преко фундаменталних ће додати превозника, па ширење феномен ће се појавити. Подешавање мировања струја појачавача може да помогне смањењу овај ефекат.

Изазива је помогао погон биасинг за класу АБ РФ појачавачи снаге. Како све више унос сликама диск се примењује, ПА фазе ДЦ биасинг расте узрокујући фази добитак да расте. Начин фази је мировања пристрасан и одвојено ефекте овог феномена. Ту је сличан ефекат заснива на оптимизацији меча међустепени импедансе. У првој фази ће испоручити више снаге за завршну фазу захваљујући бољој меч са максималном снагом.

Не може бити најстабилнији или непроменљива пристрасност је то могуће, и стекну компресије ће се појавити на одређеним пристрасности струја. Као што сам поменуо, добитак компресије је феномен који се директно односе на поремећаје у бенду, који додају на власти до превозника, нарочито на текуће пристрасности и излазне снаге.

Не може бити најстабилнији или непроменљива пристрасност је то могуће, а добити проширење ће се појавити на одређеним пристрасности струја. Као што сам поменуо, добитак експанзија је феномен који се директно односе на поремећаје у бенду, који додају на власти до превозника, нарочито на текуће пристрасности и излазне снаге.

Постоји нека ствар зове појачања експанзијом, то је због пристрасности стању, ако сте под пристрасност за смањење потрошње једносмерне струје, када се улазна снага достигне одређени ниво онда пристрасности покреће РФ (слично Класа Ц), тако ће се мењати и пристрасности изазвати добитак да се повећа. Јави ми ако се не разумеју.

Добитак је експанзија углавном због нелинеарних трансцондуцтанце (ГМ) од транзистора. У идеалном случају, ГМ је константна, тако да класе и класе Б су линеарни појачавачи, док класа АБ не. У малим сигнала региону, делује као класе АБ класе, пуни талас појачања, док је у велике сигнала региону, перформансе су близу класе Б. Као што је познато, разлика између добити класе А и Б је 6 дБ. Тако добит од класе АБ појачавача треба смањити са повећањем улазне снаге у идеалном случају. Међутим, у нашем реалном свету, ГМ је, мање или више, у облику звона криве се односе на улазне снаге. Дакле, добити проширење ће се појавити. Овај ефекат може се компензовати подешавањем вођење угао, који је под контролом пристрасности тачке. На овај начин, понекад, класа АБ може да буде линеарно конфигурације.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back