Широкопојасни ЛНА са цутофф на ниске фреквенције

M

monnoliv

Guest
Здраво, ја сам за употребу широкопојасно ЛНА (као АБА-53563 од АВАГО, то је "интерно 50-ома упарен силиконске монолитни појачала која нуди одличан добити и стан широкопојасни одговор од ДЦ до 3,5 ГХз"). Моја брига је да сам да прође ниске фреквенције, као и, обично 50кХз. Израчунали да сам да бирају око 100нФ кондензатор као ја. Проблем је што ова врста кондензатора има слабу понашања у високе фреквенције региона (постане индуктор). Шта да радим? Стављање 100нФ у / / са 1нФ на пример? Неко је трик? ::?

Да, постављање мале вредности кондензатора паралелно са великим могло би се обави тај посао. Да ли је могуће да је потребно додатно индуктор да надокнади одговарају широкопојасне. Лоша ствар је да Аваго даје С-параметри само до 50 МХз, и не може да симулира кола испод ове фреквенције ... али само ради прави мерења. Узгред ... понекад ДЦ полазна тачка широкопојасних ММИЦ појачала је само маркетиншки терминологију.

неко заправо чини чип кондензатора који је два кондензатора везан заједно у ту сврху. Произвођач ми бежи у овом тренутку. Треба да будете свесни да пуно појачавача са овим веома великим пропусни опсег у ствари, не иде скроз доле у ​​ДЦ. Престану да мерење на тако нешто 50 МХз, јер испод тога добије иде у пакао! Разлог је тај што појачавач чине два транзистора са повратном (цасцоде или Дарлингтон), као и повратне информације убија добитак на нижим фреквенцијама. Проверите да ли појачало да сте у ствари користе нема "ДЦ" добитак!

Поздрав, Хвала на одговорима. Мислим да смо, где није у реду са кондензатора резонантне фреквенције. Направио сам еквивалентна шема реалног кондензатора (РЛЦ са параметрима Ц = 100нФ, ЕПР = 0.08охм и Фц = 10МХз) и ставио сам ово коло на улаз 50 ома импеданса система (ЛНА или шта год), а резултат је прилично добро: горњи цутофф фреквенција зависи само од серије индуктор и улазну импедансу (нашао сам фцут = Р / (2 * пи * Л) = +-3ГХз). Лепо, зар не? Нема више малих кондензатора обавезна! То потврђује оно што сам видела на неким брзим Девелопмент Кит. Понекад су ставили тако велике кондензатор (редослед 100нФ), на њиховој примопредајник линија (2Гб / с) и питао сам се како се ове ствари радили. Сам у прилогу сам шема и слути заплет + матцад обрачун. Оно што је веома важно за мене јесте да сам да будем сигуран да могу дати појачалу да ради свој посао (како је наведено у приказу листа са подацима) са ниским фреквенцијама. Да ли је неко има неке референце доброг МЗ? (Добитак: 20дБ, 50кХз-> 2ГХз)::

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back