Шмит окидач опција

R

Rosmawati Ismail

Guest
Здраво свима, Може ли ико да ми кажете који тип Шмит окидач да стварно погодна за мој дизајн. Желим да дизајнира кола које изазива прекид (расте / пада ивице) кад год је то детектује одређене опсега улаза. На пример, излаз ће покренути на ниске када открије улаз је 3.5В и покренути назад на висок проценат када се открије улаз 4В уместо 3.51В. Излаз ће затим активира на ниске једном када се детектује 3.5В опет уместо 3.99В. Може ли ико да ми помогне? Хвала.

Фреквенцију? Мислим максимално могуће фреквенције на улазу. Да ли сматрате да користите компаратор или опамп?

Да ли је ово Сцхмидт-окидач ће да се користи у ИЦ дизајн? Ако је тако, проверите слика 1 [урл = "хттп://ввв.фаирцхилдсеми.цом/ан/АН/АН-140.пдф"] овде [/ урл].

[КУОТЕ = Росмавати Исмаила; 934421] Здраво свима, Може ли ико да ми кажете који тип Шмит окидач да стварно погодна за мој дизајн. Желим да дизајнира кола које изазива прекид (расте / пада ивице) кад год је то детектује одређене опсега улаза. На пример, излаз ће покренути на ниске када открије улаз је 3.5В и покренути назад на висок проценат када се открије улаз 4В уместо 3.51В. Излаз ће затим активира на ниске једном када се детектује 3.5В опет уместо 3.99В. Може ли ико да ми помогне? Хвала [/ куоте] Хи. Ја донт Тхинх У неед Сцхмитт окидач за постизање који излаз .. можете користити 2 компаратора као усенд у 555 ИЦ. горњи компаратор изазива у 4 волти и ниже компаратор изазива у 3.5 волти. можете користити 2 ОП-амп као цомпараторс.анд отпорник мрежу поделити напон по Ур потребно. Надам се да помаже.

генуис, да ли имате схематски за то? Хвала. Јоаннес, [ХТМЛ] Је ли ово Сцхмидт-окидач ће да се користи у ИЦ дизајн [/ ХТМЛ] Нопе. То ће да се користи у електроници колима где свој излаз делује као прекину са микроконтролером.

Два компаратора и 555 за Шмит окидач? Не можете бити озбиљни? Све што вам је потребно је један компаратор. [УРЛ = "хттп: / / ВВВ.ен.м.википедиа.орг / вики / Сцхмитт_триггер"] Шмит окидач [/ УРЛ] Кит

Оно што сам мислио је да је можете користити 2цомпараторс се користи у 555иц да оствари потребан излаз. Исправите ме ако грешим. Хвала

Могли бисте да урадите на тај начин, али онда је потребно неке логике (ФЛИП ФЛОП) да комбинује два излаза компаратора. Ти си стварно само један компаратор да Шмит окидач са два прецизно постављен праг. Ви само треба да израчунамо три отпорника на основу конвенционалних компаратора на бази кола. Кеитх.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back