Шта је пупосе диоде на дијаграму?

A

angy

Guest
Питао сам се каква је корист додавања 1Н4148 диода у цирцуит.Цант смо директно повезивање предајника у земљи. Ова врста дизајн је коришћен у многим кола.

Можда аутор воли да крене од 1.8В од 1.2В. Неко може да мисли диода је додат као заштита од могућег обрнутог поларитета од ВЕБ (од Е до тачке Б) подела је обично низак. У том случају је боље користити диода са вишим пробојни напон од 100В. С друге стране, боље је да додате отпорник на улазу базе на 1К или 2К2 на пример. Керим Језици: Од 4 ограничавање струје отпорника имају исту вредност, може се приметити мале разлике осветљености. ЛЕД_1 има највећи бригтхнесс, ЛЕД_4 најниже због веће напон на колектору транзистора свог.

То треба да раде са њим кратког напоље. Једини разлог ја видим за то је да су му дати додатну 0.6В праг почети. Да ли је то да превазиђе последице цурења у транзистора или линеаризе корака је неизвесна. Бриан.

Која је сврха (апликација) за додавање диода Д1 на слици. Да ли је за заштиту од буке [Сизе = 1 ]---------- порука додат у 10:00 ---------- Претходни пост је био на 09:59 ----------[/ сизе] [/ цолор] Која је сврха (апликација) за додавање диода Д1 на слици. Да ли је за заштиту од буке

Овде диода је да блокира могуће високог напона уназад да заштити БИТИ раскрснице НПН транзистора. Као што видите сигнал је програм у АЦ. Док је негативан врхунац напона вероватно не прелази напона слом базе-емитер раскрсници, добро је да се претпоставити да се може десити:) Наравно не можемо бити сигурни да ли је Друга функција, јер немамо појма о улазни сигнал (као што је математика проблем пропусти неке променљиве). Дакле, у случају да је сигнал напона је релативно велика, појачало ће радити у класи Ц и клипинг напон на првом транзистор база ће бити већа (збир напред напона; БЕ и диода). Мислим да ово не важи овде, појачало изгледа као да ради у класи (линеарна).

Прочитао сам патента који говори додавање диода у текућој гране да се побољша ЕМИ.

Жао иДиднт отпремите колу Овај упит је са Реф да кола с обзиром Сада, ако имамо кола анлаисис као што је приказано Д1 користи ли нам је потребна да додате овај диода у кола ако јесте зашто..

Да, човек треба да га додате у реалном кола, осим ако воли да редизајнира појачала, јер уклањањем Д1 ће променити место пристрасност првог транзистора. Керим Додато: Знате ли шта се очекује за кола да ... за коју врсту улазног сигнала? ... за коју врсту оптерећења у свом излаз?

Жао ми је нисам уплоад-колу Овај упит је са Реф да кола с обзиром Сада, ако имамо кола анлаисис као што је приказано Д1 користи ли. Морамо да додате овај диода у кола ако јесте зашто.

Коло оператс на 1,5 волти. Биасинг показује да је пребацивање апликација. Диода подиже Ве на 1,2 волти смицалица Вб је мање од .5 волти. Тако .7 волти за буку маргина је на располагању. [КУОТЕ] Извини што нисам уплоад-колу Овај упит је са Реф да кола с обзиром [/ куоте] Студентске можда морати да више опрезни док обрачун струје кроз отпорник биасинг 8-о са 1,2 волти на бази.

Здраво опет, ја не мислим да ће користити 1Н1183 (гласало за 35А) у том колу: лол: Али диода овде је добра за заштиту јер је могуће 27В ће се примењивати грешком са обрнутог поларитета. СЕ споју не може да блокира више од око 5 волти, а диода може. С друге стране, не видим ништа на кола која помаже калем струја бити отпуштен (када је транзистор искључен) да би се избегло привремено пробојни напон на колектору транзистора је. Керим

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back