атмега168 не ради

P

prabh

Guest
Здраво, имам атмега168 и програмирали га користи АВР програмер кола [урл = хттп://бенривес.цом/бин/авр_туториал/авр_туториал.хтм] Почетак рада са АВР развој [/ урл] и ја га програмирати 3-4 пута али после тога сам у стању да програму микроконтролера, али није добио било излаза на пб0 сам програмиран довело Фласхер овај проблем повећан и и ја завршио са унпрограммабле МЦУ сада пони Прог цант препознаје мој МЦУ. био сам у реду све док гоинд програмираних кодова на овој страници [урл = хттп://ектремеелецтроницс.цо.ин/авр-туториалс/авр-тимерс-ан-интродуцтион/] АВР Тајмери ​​- Увод. | ЕКСтреме Електроника [/ урл] хвала унапред и жао за мој енглески прабх

Најчешћа грешка је да се подеси осигурач сат извор погрешних поставки (спољни сат), у том случају вам је потребна спољни цлцок да поново мења осигураче. Ако имате још један АВР можете користити пребацивање пина, као сат на закључане АВР. Можда сте онемогућили ресетује, у том случају ћете морати паралелно програмер. Да ли се сећате осигурач државе, да ли сте их променим? Алек

иеп Мислим да сам забрљао са тим цкдив8 али нисам сигуран да ли сам забрљао пре или после сусретала сам се са тим проблемом [цолор = "Силвер"] [СИЗЕ = 1 ]---------- порука додат у 16 : 18 ---------- Претходни пост је био на 16:17 ----------[/ сизе] [/ цолор] и ја донт имати било који други АВР

ЦЛКДИВ8 не може да спречи МЦУ од програмирања, морате имати променили РСТДИСБЛ или ЦКСЕЛ осигурача. Било која врста квадратних таласа генератора би то под претпоставком да сте омогућили спољни сат, ако са друге стране сте онемогућили РЕСЕТ-пински онда можете само да урадите са паралелним програмер. Алек

То је боље користити софтвер који није пони Прог. Само мој је имао неки проблем са тим на почетку.

може неко рећи мене, а који софтвер да користи и како да откључате мој МЦУ (можда туторијал). Немам паралелни порт на мој нови рачунар, али ћу то урадити на мом рачунару пријатељима.

Постоји паралелно програмер на крају ове странице [урл = хттп://елм-цхан.орг/воркс/аврк/репорт_е.хтмл] Елм - АВР програмер [/ урл] Ту су и уређаји који могу да ураде то аутоматски као [урл = хттп://дии.електрода.еу/атмега-фусебит-доцтор-хвпп/?ланг=ен] Атмега ХВПП фусебит лекар - направ фусебити, поправити фусебитс>> Манекинен ДИИ [/ урл] Алекс

Да ли морам да конструкт који фусебит тхинги, ако не како могу да се сам. Паралелни порт програмер, ја донт имати паралелни порт (морам серијски порт програмер).

У претходном пост ти је рекао да немате паралелни порука, али ти ћеш отићи на Ваш пријатељ, зашто је паралелни порт сада проблем? Нисам видео било паралелно програмер користећи серијски порт. Само тада други круг сам видео је мега8 ресентинг мега8 али немам појма да ли ће сарађивати са мега168. Да ли се сећате шта осигурачи сте променили? То вам није променио РСТДИСБЛ онда не треба паралелно програмер, ако сте само променили ЦКСЕЛ осигурача онда спољни цлцок је све што вам је потребно. Да ли сте покушава смањење брзине вашег програмера (под претпоставком да је то могуће), можда имате спуштена МЦУ сат и морате да смањите ИСП превише, тако да је признат

Могу да користим своје пријатеље ПЦ за откључавање ствари. Реците ми како да то фусебит лекара. А, шта ја могу да вам кажем је да кад сам повезати 20МХз осцилатор између ктал игле и да уклоним ГНД од пин8 и повезати је довела до било ПИН (али последњи код сам написао у МЦУ је да ЛЕД блиц на пб0) почиње да трепће .

[КУОТЕ] Реците ми како да то фусебит лекара. [/ Куоте] Како то мислиш, сваки пројекат је шематски да треба да се, сам ти обезбедио линкове. [КУОТЕ] А, шта ја могу да вам кажем је да кад сам повезати 20МХз осцилатор између ктал игле и да уклоним ГНД од пин8 и повезати је довела до било ПИН (али последњи код сам написао у МЦУ је да ЛЕД блиц на пб0) почиње да трепће. [/ Куоте] Хоћеш да кажеш да је ваш код правилно извршавање, ако је тако онда то није ресет или сат проблем, али ја немам појма шта није у реду

Хоћу да кажем, могу да чине једну за мене, или је то на продају. програмирани мој код сам да трепери ЛЕД на порту Б. Пин 1 и трепери на све пинове и то само трепери кад извадите тло пин 8.

Све пројекте сам послали су уради, паралелни програматор само кола и треба програмер софтвер док фусебит доктор је самостални уређај са фирмваре-а али све је укључен у преузимање.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back