аутоматско фан контролер

T

thebadtall

Guest
Поздрав! Дошао сам са великом идејом, јер сам гледао УСД / ИРР графиконе! ова идеја је да се направи аутоматски контролер вентилатора, Вицх састоји од ЛМ317: грин: 2к НТЦ повезан са хладњаком и повезан АДЈ на ић и 14В напајање. на пример, у 1892охм са 220 ома АДЈ од отпорника даје 12В напоље. ће радити? НТЦ на нормалној температури има 0 Охма? или је 2к и када греје смањује? или ја донт морати НТЦ већ нешто друго? Такође, желео бих да користе бц547 или 557, јер сам доста добио, да укључите у одређеном напону, односно да укључите само између 8 и 9 волти, да упозоре о високом температуром хвала:-Д

Врло једноставна кола: [ИМГ] хттп://и97.пхотобуцкет.цом/албумс/л217/свиммер4уус_/цонтрол.гиф [/ ИМГ] овде Више информација: [урл] хттп://ввв.радиолоцман.цом/схем/ сцхематицс.хтмл ди = 47949 [/ урл]

[Б] ПЦ обртаја контролер - За Лов Ноисе ПЦ [/ б] [урл] хттп://ввв.ектремецирцуитс.нет/2011/06/пц-фан-спеед-цонтроллер-фор-лов-ноисе.хтмл [/ урл] Термистор има номиналну вредност од 470 Ω. Она поставља излазни напон ЛМ317Т на око 7 В на 25 º Ц. Ово би требало да обезбеди поуздано покретање вентилатора. Ако температура порасте на око 40 ° Ц, излазни напон регулатора достиже максималну вредност и вентилатор ради на максималном брзином. Пад напона преко регулатора износи најмање 1,75 В за мотор струја (на пример) 300мА, а у сваком случају 2В на максимални ниво од 1 А.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back