батерије - пуњиве - задужен стопа на батерије изгубио капацитет?

L

lee321987

Guest
Када батерије имају мањи капацитет онда су оценили, још увек је у реду да основу за стопу дажбине на своје називног капацитета? ПРИМЕР: Имам неке 2000мАх АА НиМХ да је мој анализатор батерија каже да имају само ~ 1000мАх капацитета. Да ли је у реду да се размотри Ц бити 2АМПс, или треба да користим Ц = 1АМП при израчунавању задужен стопу? (Прочитао сам да је НИМХ је да су ово осиромашеним треба бацити, али ја само користе ове у мом миша и трају дуго тамо)

По мом мишљењу, када се батерија не стари, она неће обзира да ли много задужен алгоритам оптималан или не. С друге стране, пуњење по нижој стопи је обично боље да се ефикасније пуњење капацитета, иако цена је време. Понекад (не препоручује се без тестови) импулсно струја пуњења са релативно високе вредности (као привремено освежавања) могу да помогну обнови део изгубљених капацитета, иако то зависи од типа батерије. ОТ: Могу ли вас питати ако батерија анализатор мери и његов унутрашњи отпор (импеданса)? Керим

Можда је требало да гласи на моје питање боље. Волео бих да знам да ли пуњење 2000мАх оцењено батерију која само је стварни капацитет од 1000 мАх у 2АМПс је исти негативан ефекат као пуњење нови 1000мАх оцењено батерију 2АМПс. О пулсира - да, ја сам донео неки живот назад у неколико НиМХ и НиЦд од стране пуњење 70.000 апарати кондензатор (величина може да соде) са 12волт зид брадавица, и пражњење кроз батерије ... О батерије анализатор - да се мере импеданса (на најмање један од њених пуњење алгоритми), али никада не приказује тај број. Модел је МХ-Ц9000 од Поверек.

Логично стари 1000мАх батерија некако еквивалент, у погледу капацитета, на свеже 1000мАх један. То је за старе батерије, и пуњења и пражњења струја треба да се спусти (ако су релативно висок) у мери додатно животни век у добрим мери. Ово може објаснити релативно брзо деградације капацитет батерије ако брзо пуњење алгоритам чува иста дуж свог живота (Исто важи и ако је оптерећење је прилично тешка). Срећом, батерија цене иду доле, тако да замена једанпут годишње неће бити проблем, иако ћу бити задовољан ако траје 5 година, уместо:) Керим

@ КеримФ Претпостављао сам да би требало ниже стопе накнаде на осиромашеног капацитета батерије, али не знам тачно како функционише хемије, па нисам био сигуран. Нагађам да си у праву.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back