бинарни улаз ПИЦ мицроцонроллер

P

pisces12

Guest
Хи ... како да конвертујете бинарни улаз ПИЦ микроконтролера децималну вредност .. На пример улаз 1100100 = 200 .. ја користим ПИЦЦ компајлера .. ТК

Здраво писцес12, реци нам како си дају бинарни улаз, серијски или паралелно? Ако је паралелно, улаз 8битс на један порт и прочитате вредност порта на променљиве. Ако нећете за приказивање вредности, нема потребе за конверзију. Његова ствар како се визуализује садржај променљиве. Можете га мисле као бинарни или децималном или хексадецималном ....

нам је, али могу питати. Шта подразумевате под серијски или паралелни улаз не треба да га прикажу, али? идем Т користи вредност у мом прорачун.

Здраво писцес12, ако га користите у прорачунима тада можете користити без икаквих измена. На пример: унсигнед схорт инт к, / / к је 8бит променљива. . . к = ПОРТБ; / / чита 8бит вредност од порту Б. на к сада, ако 8бит вредност улаз на порту Б. је = 1100100 тада је к = 1100100 бинарни == == 100 децимални хексадецимални 64 Само представљање вредности се мења у наведеним случајевима и величина остаје иста.

Ухм .. ХИ! Ја се десило да се размишља о исту ствар: Д. Попут [б] Како бих ставио у код 8-битни бинарни као улаз и њено претварање у децимални [/ б] до сада, ја сам планирао да експериментишу са прекидачима . Ја додељени порт Б као улазне и ја прогласио променљиву типа бајт где би вредност се чува ... и ја овај код: = (((ПОРТБ и 0кФ0) див 10)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back