велики проблем у тренутном односу огледалу

J

John Xu

Guest
Поштовани, питање о актуелним огледало. Ми смо пројектовање коло чији дифферетиал пар потребе реп пристрасности струја 16мА, што се огледа у 20уА ПТАТ струјни извор. Дакле, однос је око 800 огледала. Имам мали проблем неусклађеност биће појачан од великих однос и доводи до велике десцрепанци струје. Може ли ико имати добре идеје да се бави са тим? Хвала унапред Џон

Један од начина је да се погледамо у адаптивне биасинг технике где можемо да контролише струју кроз реп тренутни извор. Али, величине Ви говорите је дефинитивно мамута. Покушајте да користите и ниског напона цасцоде текуће огледало или регулисане текуће огледало техника за реп тренутни извор. То је у реду ако се можеш обратити за додатне ВДС, сео и ако не користите веома ниске напоне.

Користите отпорника дегенерација у огледало да се побољша подударања. Са овим можете да направите паралелно и низ комбинација транзистора и приближе резултата: Пример: Користите величине јединица транзистор В = 500нм и Л = 5ум, а јединица величине отпорника од 400 ома. За диода повезани уређај, место 25 јединица отпорника у серији (10кохмс), и 25 јединица транзистора у низу (на снази В / Л .5/125). За излаз, место 32 јединица отпорника у паралели (12.5охмс) и 32 јединица транзистори у паралели (ступа на снагу В / Л 16 / 5) У 20уА, пад напона преко отпорника серије ће бити 200мВ. На 16мА, пад напона преко паралелног отпорника ће такође бити 200мВ. Транзистор однос би такође подударају 20уА да 16мА однос. Међутим, мале промене овде, без отпорнике извор дегенерације би изазвало значајне тренутне грешке. Дегенерација отпорници делују као негативне повратне информације да сузбије варијације због транзистора. Можете, наравно, користи 800:1 однос, али је метод који сам дао горе ће побољшати подударају, јер критична (најмања површина) "Девице" ће имати више простора. Наравно, отпорници треба да буду добро упарен такође, што је разлог зашто сам предложити користећи многе јединице отпорника паралелно или серије, а не само један дугачак и један кратак отпорника.

Хвала Вамси и ЈПР за корисне предлоге. Хтео бих да се мало даљу дискусију о томе. Ако нисам користио цасцоде топлоги и отпорници дегенерације извора. Управо сам распореда транзистора паралелно за тренутне 16мА патх.ег, ја сам их паралелно 200к40уА распоред. Затим, за ове путеве 200, неки од њих могу позитивно мисматх, неки од њих могу негативно несклада, и то је статистицли. Просек грешка може да буде побољшана. Са овог гледишта, велике слике не могу да расие тако велики проблем. Плс. коментар!

[Куоте = Јован Ксу] Хвала Вамси и ЈПР за корисне предлоге. Хтео бих да се мало даљу дискусију о томе. Ако нисам користио цасцоде топлоги и отпорници дегенерације извора. Управо сам распореда транзистора паралелно за тренутне 16мА патх.ег, ја сам их паралелно 200к40уА распоред. Затим, за ове путеве 200, неки од њих могу позитивно мисматх, неки од њих могу негативно несклада, и то је статистицли. Просек грешка може да буде побољшана. Са овог гледишта, велике слике не могу да расие тако велики проблем. Плс. коментар [/ куоте] 1. 200 к 40 Уа = 8 мА, а не 16 мА. 2. Један од начина да смањи неусклађеност је повећање дужине транзистора да се смањи ефекат Ламда мудулатион. Јер понекад, врло је тешко добити ВДС исти за обе текуће огледало транзистор, које смањују ефекат Ламда, транзистор неће много зависити од ВДС, али само ВГС. Сурианова

Једноставно параллеллинг транзистора, као што сте описали, да ли ће радити управо онако како сте описали. Утицај 800 паралелних транзистора ће имати врло мало утицаја на случајни офсет (цца 28к мање од један уређај), тако да ће играти веома малу улогу у укупној тренутни подударања. Величина ће бити готово потпуно вођен једним диода повезаном уређају. Што се тиче области (под претпоставком да су ограничени подударања, а не минимална величина), користећи низ повезаних уређаја, као и паралелно повезаних уређаја потребно је знатно мање површине (од вероватно пар стотина пута мања за исти подударања резултата) од коришћења 800 паралелних уређаја, или, на истом подручју, вероватно ће меч 15к боље или више.

Однос огледала је око 800 је узети велику површину. Ми не можемо добити добро подударање. Половни типа изгледа (1:800), МОС у десно, лево, врх, доле, нису тахе исто (варијације процес) Мој предлог је 40у * 200 => 40у * 10 * 20 или 40у * 5 * 2 * 5 * 4. Ово може да смањи простор, и побољша Матцхинг уређај.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back