додатак ИЕЕЕ754 једноструке прецизности са покретним зарезом .......

W

watabe112

Guest
Може ли ико да ми помогне како да додате ИЕЕЕ754 у покретном зарезу ..... Морам да пронађете значи .... као прво, треба да додате ... затим поделите .... морам да га напишете ..... у Верилог ..... неко може да ми помогне ....:|

Постоје две или три у покретном зарезу гуја кодова у опенцорес. Преузмите их и проверите кодова. То ће вам дати идеју о кодирање.

Алтера има пуну листу са покретним зарезом ИП језгара. Пронађите их у мега-чаробњака у Кварт.

Здраво свима ...... свако може да провери за мене да ли је мој програм је у праву ?..... Морам да додам један број ИЕЕЕ754 прецизношћу ..... ....... Код ............................................... .. .................................................. .......................... модул модадд (улаз ЦЛК, улаз [31:0], улаз [31:0] Б излаз рег [31:0] р) жице СА; жице [7:0] ЕА; жице [22:0] фа ; доделите са = [31]; доделите ЕА = [30:23]; доделите ФА = [22:0], жица СБ; жице [7:0] ЕБ; жице [22:0] ФБ; доделите СБ = Б [31]; доделите ЕБ = Б [30:23]; доделите ФБ = Б [22:0], / * Фаза 1. * Сортирање бројева по експонент. * Постаје број са највећим експонент. * Негирати Б у случају одузимања. * / УР СА1, рег [7:0] Ел; рег [22:0] фрацЛ, рег сб1, рег [7:0] ес; рег [22:0] фрацС, увек @ (поседге КЗК) бегин иф (ЕА > ЕБ) почети СА1

Да ли за прорачун и сазнајте што средњи излаз не успева. На пример, проверите да ли средњи излаз после стаге1 или стаге2 или стаге3 није у реду .. где ви у ствари додате Фрацт делови бројева? ЈА донт видим да у коду.

Жао ми је .... заборавио сам тај део ..... може у реците ми .... како да заступају 1.100000 у Верилог кода ..... може у дајте ми пример ......

рег [7:0] вредност, вредност = 1100000, што треба да раде. Само имајте на уму децималног позицију. Нисам да је добар са Верилог, тако да не могу вам дати тачан кода.

може у дајте ми пример како да се кодирање за 1.010101 како додати мало воде (1). у Верилог ........... .......

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back