ефекат дужности циклуса на губитак снаге сат

A

a_shirwaikar

Guest
Здраво, хтео сам да знам да ли дужност циклуса тактног сигнала директно утиче на снагу дисипације? Дужност циклус би дефинисао просечну напона преко сат периода, тако да губитак снаге настају услед расипања сат моћи ће зависити исти, зар не? Било који помоћ би било много поштовати. Хвала!

Уз зависност од ситуација може бити или не. Шта је шема вашег захтев?

За чисте логике кола, његов утицај би требало да буде мали ако дужност циклус није близу 0 или 100%.

Нека размотрити ЦМОС процеса. Ако хране 50% радног циклуса такта да инвертором оно што је просечна струја кроз инвертора добија из напајања? Затим промените обим штампе до 90% и 10% видећете разлика је минискуле. То је зато што у ЦМОС то не зависи од напонског нивоа, али на прелаза. Ако имате 0% или 100% дутицицле исти инвертор ће имати ИДД = 0. Али, када промените прекидачка учестаност ИДД ће се такође променити. Иес када будете ВДД ће се померити из 1В до 5В ИДД ће такође променити. Разлог је у томе потрошња струје ЦМОС инвертора је углавном крст струје између ВДД и ГНД (ја занемаривање пуњење капије, итд)

то је истина .. али шта је са једноставним моћи расипање тактног сигнала услед отпора пренос жице / импеданса? у виду топлоте или других фактора? је то стварно занемарљиво? и воулднт које зависе просеку сат напона током једног периода? Ја сам занемарујући ЦМОС инвертора у мојим мислима овде и управо фокусирање на пропагирању сигнал сата кроз жицу са ограниченим физичким отпором ..

Анализа наведених не преузима никакву цурење у уређај који важи за старе процес. Међутим, за дубоко под-микро процес, цурења постаје све веће и веће. Ако је ово цурење се сматра, дужност циклус може утицати на потрошњу енергије. И жице отпор ће такође допринети још потрошњу електричне енергије.

[КУОТЕ] И жица отпор ће такође допринети још потрошњу енергије [/ куоте]. Ако дужина жице је велика. Активан отпор је веома мали, реактивни отпор није потрошњу енергије.

Оптерећења ефекте или цурења нису занемарљиве - Само сам поједностављен. Али у исто време - цурење је значајан ако идете у 65нм (сумњам да људи овде ништа слично) Капацитивни оптерећења - шта је то? успорава ивице, јер излаз ФЕТС су да наплате оптерећења. Па чак и ако сам у великој мери поједностављене и даље држи. Мислим да је ово добар папир: фоцус.ти.цом/лит/ан/сцаа035б/сцаа035б.пдф

хвала Теди .. су у добили више везе са добрим радова на потрошњу енергије у ЦМОС ИЦ и методе да се смањи исти?

То зависи од тога да ли је ваш дизајн је на нивоу активира или ивице изазвало

За ЦМОС капије, просечна диск тренутно је Ц * В * Ц, где је Ц улаз капацитивност, В је напон напајања, и Ф је фреквенције. То је исти за било какве дужности циклус и тренутне импулсе доћи током транзиције. Тиме се добија укупна снага као ЦФВ ^ 2, занемарујући цурење. Цурења постаје значајан проблем за дубоке субмицрон процеса. Он почиње да постане прави проблем у 90 нм и мање геометрије. Многи субмицро МЗ је имати више капија оксида дебљине за контролу праг капије. Нижи праг принос брже уређаја, али већа цурења. Виши праг приноси нижи цурења, али спорије уређаје. Дебљи оксид је такође неопходна за виши напонски И / О је. За комплекс МЗ сат стабло може бити сигнфицант аддер на укупну потрошњу енергије чип. Филијала сат Гатинг запослен да угасе сат неактиван функционалних блокова у МЗ ради уштеде енергије.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back