желе да се демонтира стари ТВ за свој електронски топ

L

lynx_phoenix

Guest
Имам прави стари телевизор који не ради у складу са људима који га је дао мени. Већ сам отворио диносауруса горе и већина њених прилично плеснивој тамо, оптерећења прашине и слично. оно што мене занима је електронски топ (без екрана), напајање, а можда и било шта друго што може бити интересантно и корисно, али не и стари ПЦБ наравно. на овим Имам неколико питања. Сте проверили сам онлине и чини се да је опасност по здравље са фосфора и неких других хемијских користе за екран мислим. с обзиром да је вакуум са унутрашње стране екрана, да ли би одвајање пиштољ са екрана завршити ширење опасних ствари широм моју собу, јер ваздух би журба у и узнемиравање то? Да ли постоји начин да се безбедно ово, ако уопште? пиштољ заглавио прилично тесно на левак (изгледа као и његови лепљењем тамо) и нисам сигуран да могу да схватим како своје треба да отпасти. Да ли постоји "уобичајен начин" да то урадите, или би требало да сам покуша да га скину са грубом силом? Такође, напајање изгледа да пијан и заварене на ствар тако да сам могао заборавити, али да ли постоји било шта друго што је јединствен за ове старе телевизоре који могу бити од интереса? Ја сам само скупљају за делове стварно. хвала

Да, то је опасно да се пробије цев телевизор. Ризик од себе повреди (и људи у вашем крају) је вероватно више него "вредност" од електрона пиштољ Шта желите да урадите са "електронски топ"

Знате, да електронски топ може да се користи само у високом вакууму? Није тешко да се демонтира са ТВ-црт, али такође морате вакуум контејнер са електричним феед-кроз, а високи вакуум пумпу да ради. Могући имплозија је највише озбиљан ризик по безбедност приликом руковања ЦРТ. Колико се сећам, већина ЦРТ имају пумпање млазница под утичницу, која се може исећи на њих вентил безбедно.

Сечење евакуацију пип-попа и даље може да цеви. Метод који се користи комерцијално када цев има ново оружје опремљен, али задржавање постојећег фосфор је да се бургија отвор (<1мм) у врат, што ближе игле могуће. Нормално бушење неће радити на стаклу вам је потребан да меље, а не сече стакло. Не шали, добар извор тих је стоматолог, када почну да носе, стоматолог ће их заменити, али они и даље ће смањити стакла и керамике много више пута. Уклањање врата се нормално врши бодовање прстен око њега затим тапните га нежно, то ће пуцкање на прстен и ходи нетакнута. Бриан.

@ Клистрон - Само сам хтео да га сакупљају за касније, немам намеру да га користе у овом тренутку. када кажете "ризик" да ли је ризик због имплозија или хемикалија? Ја питам јер имплозија могу руковати са мера, али ако отровних хемикалија из унутрашњости екрана постају ваздуху, јер сам код куће, радије бих у потпуности избећи операцију. @ ФВМ - Да, јесам мало потрази пре него што покушају, само да се уверите да је било каква употреба да би о томе након уклањања електрона сам пиштољ. као што сам нисам са намером да га користи одмах, све сам заинтересован је радни део. Међутим, ја сам прочитао да замене унутрашње влакном у пиштољ са једним направљена од различитих легуре може да се раде ван вакуум. ја донт сећам како је било оправдано, али изгледало је кредибилитет. @ Између - хвала за инфо али ја донт бригу за сервисирање тв, али само иде својим електронски топ, да ли би ФВМ метод и даље ради за то? да ли постоји опасност осим могуће имплозија? Приметио сам неке траке и лепак заиста дебеле око врата који сам преузео био тамо држи пиштољ, али сада када се помене рупе, да ли је могуће трака покрива старе рупе? они су прилично симетрична око врата тако да ја донт мислити тако, али пошто ја донт имати бушилице, било би згодно да пронађе стару рупу и само га отвори: П

[КУОТЕ] није Прочитао сам да је замена унутрашње влакном у пиштољ са једним направљена од различитих легуре може да се раде ван вакуум [/ куоте] ЦРТ цеви су индиректно грејани катоде, једва могу да замислим како да замени влакном са Уради сам технике. А ви и даље неће бити у стању да ради електронски топ на атмосферском притиску са слободним пут дужине око 100 нм.

право, тако да претпостављам своје прилично бесмислено да иде кроз све рад и опасност да се електронски топ који сам цант вероватно користи у сваком случају. Мислим да ћу само остаци тв и извршили претрагу на томе да се заиста направи електронски топ у случају да сам заинтересован у будуцности Хвала за све одговоре момци!

Не бих чак ни размишљати о спашавање пиштољ за касније. Поред очигледних тешкоћа потребе вакуум и неке веома високе напоне да би се ништа корисно, чим ваздуха достигне катоде ће оксидира и губи ефикасност и магнезијум геттеринг неће успети. Када се нови електронски топ је постављен за поправку цеви, мора да се пумпа у близини државне вакуум и онда интерни магнезијум прстен запалила у индукције пећи. То је једно време процеса, не може се поновити, тај пиштољ је бескористан чим ваздух достигне други пут. Бриан.

Д га остави да ме да се носи и држи огроман бескорисни ТВ да се део Тхатс бескористан једном уклонити: П у сваком случају, претпостављам да то решава за добру - стари ТВ -> нежељене означавање тема како решити

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back