ико има идеју (ЛЕД трепери на музику и без музике да остане укључен)?

T

TheMrWolf1994

Guest
Желим да се ово коло ако посибле са једним ТИП31Ц транзистор, звук банане и 2 ЛЕД диоде и желим када је музика укључена ЛЕД да трепће, али кад није музика ЛЕД да буде и даље укључен (јер сам направио да трепће, али када постоји није музика ЛЕД диоде су искључене) .. и тнк на саветима [аттацх = ЦОНФИГ] 54579 [/ аттацх] Ово је како сам то направио, али ЛЕД искључен без музике ..

Ја сам почетник и овде, али из онога што ја могу рећи, ваш трансистер се искључује када је музика ван .. То је вероватно зато што ваш МП3 плејер, или шта год да користите пружа ДЦ напон реда да бисте укључили свој транзистор када Мусиц је на .. један начин би био да се ваше пристрасности транзистор одвојено (користећи 12В извор), а затим користите кондензатора у АЦ неколико играча Ур музике .. ако је то у реду, моје извињење и ја бих волела да знам решење, као и ..

Нашао сам један схематски за мој проблем овде .. [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/84_1300741991.јпг [/ ИМГ] ја користим ЛЕД диоде са мој рачунар и они су везани за рачунар моћи снадбевању .. Желим да знам да ми је потребно можда неки отпорници?

Шемама сте нашли су апсолутно ужасно смеће. Они су Инструцтаблес дизајниране од стране људи који знају [б] ништа [/ б] о електроници. ЛЕД дигне у ваздух, јер отпорник недостаје. Музика на струју и / или транзистор ће дићи у ваздух јер други отпорник недостаје. Недостаје отпорници ограничење струје. Аутор пројекта не зна ништа о струје.

у реду тако да ми реците где и вхицк отпорник треба да ставим ..? Купио сам један од 680охм за ограничавање у току са 2 ЛЕД, али где да га прикључите, у близини снага снадбевању или између ЛЕД диоде и прекидач?

вероватно би требало извући дијаграм кола, користи стандардне симболе кола уместо графике странице .. онда бисмо могли да вам помогне ...

[УРЛ = хттп://имагес.електрода.нет/74_1300808951.јпг] [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/74_1300808951_тхумб.јпг [/ ИМГ] [/ УРЛ] Ево, ја сам га извукао брзе само да се мало боље изгледају.

Мр. Вук, можете приказати Ваш транзистора пинове погрешна и да је повезан погрешно. База је ПИН и лево је улаз. Ваш коло недостаје важан тренутни ограничавач отпорника. ТИП31 је [б] снага [/ б] транзистор. Готово да нема власти у овом једноставном колу, тако обичан мањих транзистора може да се користи. ЛЕР имају различите напона које зависе од њихове боје. Ја показују отпорник вредности које ће различите боје ЛЕД светла. Ваша 680 ома отпорника ће ЛЕД не светле. Ја показују улаз отпорник вредности за слушалице излаз за МП3 плејер и појачало. Диода се мора додати да уноса је од појачало које има више од 1.5В на 8 Ома. То је ноћна мора покушати да приложите скицу на овај сајт. ПНГ је грешку тако да је ово једна је од ГИФ-а: [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/77_1300810308.гиф [/ ИМГ] То

везан на рачунар моћи снадбевању и на матичној плочи рачунара за звук .. тако да можете да ми кажете плс који отпорник да ставим транзистор у близини и са ЛЕД јер су ПЛАВА светле, али они могу да раде на максимално 10мА ..?

Ја бих предложити дајући до електронике .. можда књижевности?

Ја не знам да ли ваш рачунар има висок струјни излаз за слушалице или ниским текућу нивоа излаз који би хране појачала звучника. Ако има онда слушалице излаз улаз отпорник треба да буде 220 ома. Њеном контролом јачине звука мора бити постављен врло високо. Ако је тада низак текућу нивоа излаз овог кола можда неће функционисати. Две плаве ЛЕД диоде су 3.3В и свако укупно 6.6В. Са 12В напајање струје има отпорник за ограничење (12В - 6.6В =) 5.4В преко ње. Користите Омов закон за израчунавање вредности отпорника који је (5.4В/10мА =) 540 ома. 560 ома је најближа стандардна вредност.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back