информације у временском домену и у фреквентном домену

S

shitansh

Guest
Здраво, ја сам нови у ДСП и покушава да га научи. У почетку сам сумњу временском домену и фреквенцијском домену, значи какве информације да ли постоји у временском домену и у фреквентном домену истог сигнала кажу И = син (2Π / т) Покушао сам да пронађе и добио једнократну употребу као што су пуне, Ако неко може ставити више светла на овом [урл] хттп://ввв.цаге.цуртин.еду.ау/мецханицал/инфо/вибратионс/тут2.хтм [/ урл] Све основне информације о временском домену и фреквенцијском домену ће бити цењена. Може ли један говори основних сигнала информације у временском домену и у фреквенцијском домену. Хвала, Схитансх Вагхела

Здраво, И ја сам нов на ДСП, Бутс по мом мишљењу, не постоји физички смисао фреквенцијском домену од сигнала, једноставно домен који користимо за једноставност обраде сигнала и за лако математичких прорачуна. Када имамо сигнал у временском домену, ми то претворити домен Фреквенција кроз Фуријеова трансформација, онда обрачун дела или обраде, онда конвертовати назад у временском домену је инверзна Фуријеова трансформација. Можда се Знајући ово, за сваки случај поздрави, Схрикант

Нема своје не тако. На пример, имали смо један сигнал у простору домену онда тај сигнал има информације о фази и угао, али све док га ми конвертовати у фреквенцијском домену за ДФТ тада да су подаци у фреквенцијском домену има другачије информације да је у простору домену и лако може манипулисати ових информација у фреквенцијском домену, а затим поново га конвертује назад у простор домена су поларни и фазе информације. То је оно што сам схватио нека неко стави неко светло на ово. Хвала Схитансх Вагхела

Временском домену: временска варијација сигнала, као време наставља, амплитуда сигнала промена, у т = 0 сигнал и = син () је 0, у тренутку т = 0,25 то је 1 и тако даље. Фреквенцијском домену: представља оно што хармоника у сигнала; цео синусне сам говорио у временском домену и мерење његове амплитуда у различито време могу бити заступљени у фрекв домена од стране једног импулса, место овог импулса на фреквенцији оси - кажу ФО-представља колико је синусни талас временом мења! Син (Вот) и Син (2Вот) у фреквенцијском домену се Делта (В-Во) и делта (В-2Во). Конверзије из једног домена на други врши Фоуриер Трансформ,

на ОП, различитих апликација ће вам дати више контексту. на пример, звук. у аудио, људско ухо може да чује око 20Хз до 20кХз. обрада аудио сигнала може да се уради за различите ствари. АЛИ, људско ухо ће прецеиве било "не хармоника" звучи као неприродно. (У даљем тексту временско-фреквенцијске анализе је занимљиво за аудио, посебно у "напад / пропадање" образаца) Собе за хармоничан звук може да буде производ системског часовника случајно мешање у стварни звук. За радио, КАМ и ОФДМ су добри субјеката да видим зашто и време и фреквенцијском домену информације су корисне.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back