како да конвертујете таласа синусни са 100мВ Впп на тргу талас са пруге на железнички?

T

turtlewang

Guest
Поздрав свима, желим да конвертујете синусни талас сигнала такта на сат квадратних талас. Синусни талас је тактног сигнала генерисан из офф-цхип генератор сигнала. То је фреквенција је 2.5ГХз, то је врхунац на врх вредност се 100мВ. Желим да дизајнира кола за конверзију овог сигнала такта на квадрат талас са пруге до пруге. Онда ћу користити овај трг талас у сат мог ЦМОС кола. Мој чвор процес је ТСМЦ 0.18ум. Да ли ико зна шта је заједничко архитектуру за ову намену? Да ли неко ми препоручити неке материјале? Хвала унапред!

Користите компаратор за конверзију талас синусни талас на квадратни. Можете поправити прага на основу дужност циклус који желите. Фик јеку компаратора на основу врха до врха сигнал да желите.

Захваљујући Сринивасан, Да ли постоји неки други начин да се то уради посао? Јер сам пронаћи неке комерцијалне чип не користи компаратор. [КУОТЕ = А Ананда Сринивасан; 929557] Користите компаратор за конверзију талас синусни талас на квадратни. Можете поправити прага на основу дужност циклус који желите. Фик јеку компаратора на основу врха до врха сигнал да желите да [/ куоте] [цолор = "Силвер"] [сизе = 1 ]---------- порука додат у 08:58. - --------- Претходни пост је био у 08:42 ----------[/ сизе] [/ цолор] Неки кола која генерише праг напона је потребно ако користим компаратор да се то уради посао. Јер улаз сат диференцијал, Желим да користим неку врсту појачавача за овај посао. Али сада, ја немам идеје како да то урадите. [КУОТЕ = туртлеванг; 929603] Хвала Сринивасан, Да ли постоји неки други начин да се то уради посао? Јер сам пронаћи неке комерцијалне чип не користи компаратор [/ куоте].

Храњење 2,5 ГХз квадратних талас са ЦМОС ИО стандард није озбиљна опција. Морате да генеришу га на чипу. Термин квадратни талас је под знаком питања за 2,5 ГХз сат у сваком случају. Бисте радије ћу очекивати неку врсту заобљена трапеза. Из различитих разлога, требало би да желите да користите ниског напона диференцијал сигнализације за сат. Очекујући 2,5 ГХз пуном јеку напона за сат улаз звучи као комплетан дизајн ћорсокак.

Пошто сат тако брзо, тешко је да га покренете на штампаној плочи нивоу. ПЦБ-паразит је тако велика.

Да, само желим да генерише 2.5ГХз квадратних талас на чипу. Генерација се заснива на синусни талас који се храни ван чипа. Синусни талас је ниска замаху сигнал који врх да врх вредност се 100мВ. [КУОТЕ = ФВМ; 929629] Исхрана 2,5 ГХз квадратних талас са ЦМОС ИО стандард није озбиљна опција. Морате да генеришу га на чипу. Термин квадратни талас је под знаком питања за 2,5 ГХз сат у сваком случају. Бисте радије ћу очекивати неку врсту заобљена трапеза. Из различитих разлога, требало би да желите да користите ниског напона диференцијал сигнализације за сат. Очекујући 2,5 ГХз пуном јеку напона за сат улаз звучи као комплетан дизајн ћорсокак [/ куоте].

Или диференцијални појачавач (за сигнала диференцијал сата) или само пристрасан инвертор (за сингле ендед). Додатне инвертори да се повећа ниво.

Амплитуда (врх на врх 100мВ) тако мали. Само пристрасан инвертор можда неће бити у реду.

[КУОТЕ] Само пристрасан инвертор можда неће бити у реду [/ куоте] Није проблем инвертора кола, као што су., Мислим. Али практично, приземље одскок озбиљно интерферс са малим напоном. Из тог разлога, диференцијални појачавач је јасно предност. Претпостављам, да решење може наћи у већини МЗ дизајн уџбеника.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back