како да користите дигиталне аттенуаторс у АГЦ

7

7rots51

Guest
Желим да користите 32дБ 5 битни дигитални атенуатор у АКО АГЦ петље, ја користим РФ детектор (Пријава или РМС) за конверзију напона на РФ, како користити овај напон за контролу атенуатор? молим вас дајте ми неки помаже.

Зашто не користите аналогни (напон променљиви) атенуатор?

Аналогна атенуатори су затворене петље у аналогном домену, тако споја може више вероватно нестабилан ако није правилно дизајниран. Дигиталне атенуатори се такође затворена петља са дигиталним контролером и покој пута су низак темпо. Неће бити улазни ниво монитора и да ће одлучити у повећању или смањењу слабљења нивоа.

Да, али већина аналогних АГЦ петље имају веома низак пропусни опсег тако да стабилност обично није проблем, ја никада нисам имао проблема. Дигитални Пригушник је добро за подешавање статичких нивоа снаге, или можда ако се дигитално израчунавања моћ. Међутим, ако користите РМС детектора чип онда изгледа превише сложен да дигитализује онда контролише дигитални атенуатор, када можете да користите аналогни атенуатор и оп-амп интегратор. Још увек можете да контролишете сет-тачку са дигиталним потенциометром или ДАЦ. Такође, ако користите прави дигитални повратну спрегу онда можете само да преместите у 1 дБ корацима преко тог 32 дБ динамичким опсегом. Ако је ваш петља повратне информације које се непрекидно играње дБ 1 ЛСБ да закључате моћ да це увести буку која квантизација можда бити веома озбиљна у зависности од врсте сигнала које се раде са вама неће имати овај проблем са аналогном методу. Ја никада нисам направио дигиталну повратну спрегу међутим само офф врху моје главе изгледа као пуно проблема за једног АГЦ са 32 дБ динамичким опсегом (то је ограничење за једну аналогну петљу фазе).

Да ли сте у заблуди да само зато што су дигиталне контролне петље "спорији", који их чини стабилним:? Д Такође, шта радите са подацима ревцеивед када руковалац не одлучи да промени стање дигиталног атенуатор? Баците те пакете? Шта ако се сигнал често варира и добићете новом дигиталном команду сваку милисекунду?

за оно апликације дигиталне атенуатори се користи?

Све врсте места. Можда у Т / Д модул за пондерисање снопа. Можда пре АДЦ у анализатор спектра тако да можете да задржите сигнал пуне размере ДАЦ. Можда пред ПС за контролу излазне снаге. Као што је рекао бифф44, морате бити заиста опрезан да их пребацивање у цомм систему. Проверите топологија дигиталног атенуатор како би били сигурни да не напуштања у току транзиције. Чак и мали штуцање у примљеном сигналу који је напред-грешка исправљена може разнети цео линк јер декодерима мора испрати и поново покрените. У ствари не можете да користите аттенуаторс кораку (а не морате променљивих аттенуаторс) у БЕР тест сетуп, јер не можете да отпустите сигнал приликом тестирања на ниском Еб/Н0.

[Б] ја желим да користим 32дБ 5 битни дигитални атенуатор у АКО АГЦ петље, ја користим РФ детектор (Пријава или РМС) за конверзију напона на РФ, како користити овај напон за контролу атенуатор? [/ Б] ако АГЦ петље са РФ детектор и ван знајући апликацију (Пријава или РМС)? Изгледа интересантно решење .....

Видела сам у Хетита 2008 селекције упутства у блок дијаграма који показују дигиталне аттенуаторс у првој фази РФ пре прве миксером! То не значи коришћење дигиталних аттенуаторс у првој фази РФ није лош?

[Куоте = 7ротс51] сам видео у Хетита 2008 селекције упутства у блок дијаграма који показују дигиталне аттенуаторс у првој фази РФ пре прве миксером! То не значи коришћење дигиталних аттенуаторс у првој фази РФ није лош [/ куоте] Нисмо кажу да је лоше да користите дигиталне аттенуаторс, већ да их користите у реал-тиме феед-бацк ​​у контролној петљи за АГЦ не иде да буде тривијално. Ако сте у потрази за аналогни напон-вариабле атенуатори покушати М /-ЦОМ и Скиворкс.

То не значи коришћење дигиталних аттенуаторс у првој фази РФ није лош? КСПАЛЛА: Пригушивач пре РФ фази, значи да у [ставио услов за напајање система је превисока и ваш ЛНА и / или бетон фаза није преживљавање за ИИП3. Проверите ИИП3 вашег система.

мој ЛНА ОИП3 је +35 дБм и мој први бетон је +23 дБм ИИП3, али после миксером сам САВ филтер са МАКС 0дбм улаз! како да заштитите САВ филтер и друге фазе од јаких сигнала и од засићења!

Ту је проблем. Колико дуго САВ филтер може да преживи за велике сигнал? Ово одређује петље акцију да заврше слабљење. Дигитална АГЦ је стабилна, али траје дуже од аналогних АГЦ. Дакле, идите за АГЦ уређај у РФ.

Желим да користим хмц473мс8 атенуатор напон варира од хиттие (4 $). Да ли је ово боље од дигиталног АТТ да контролише? Ја користим БАВ99 диода или ад8314 за детекцију РФ.

Мислим да морате да користите и АДЦ да пробају напон и онда логичку коло или мицроцронтроллолер обради семпловани напон и генерише дигиталну реч, потребно је да подесите атенуатор. На овај начин вам треба имплементирати дигитални АГЦ. Ја ХПЕ ово може да помогне

Ако желите пробати РФ снаге на излазу дигиталног атенуатор, онда ћете морати додатне кола одлуке, време и контра.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back