како да побољшате меч пресавијени цасцоде појачало

C

chichi

Guest
Ја сам пројектовање пресавијени цасцоде појачало, са високим и ниским добитак струје која је потребна, када сам све да покренем симулацију Монте Царло у Цаденце док је само неслагање је изабрана, ДМ добијају и ЦМ добије варирају много, значи неслагање је стварно лоше, може да било ко реците ми како да побољшате неусклађености целог кола? хвала

повећање Л или област парова улаз транзистора.

Тренутни огледало део обухвата нетривијално износ добити, као добро. Интердигитате огледала, повећање канал дужине.

Ја сам такође суочавају са сличним проблемом. Мис-меч је Завртање Ми Опен петље добитак. За пример сам ишла МЦ 30 итерација (предложио УМЦ МЦ подацима) и мој отворене петље добитак који је дизајниран за око 7К пада на неколико 1К. Само један или два итерација хитове моје отворене петље добитак. Ја високо ће ценити било какве сугестије на овај проблем. Хвала Нандисх

Поздрав цхицхи, подешавање Шта користите за ДМ и ЦМ добити симулација? Да ли сте подесили улаза појачавача са два независна извора напона колико почетнике радим? Или користе јединицу добитак тампон конфигурације са одговарајућим кола за АЦ Сим? У првом случају можете лако добити марака и ЦМ варијације добити за неусклађеност симулација. У међувремену, морате да се ослоните на офсет да процените колико је добра неподударања. У ширем смислу можете да побољшате подударања имају велике уређај величине, висока ефикасност трансцондуцтанце (ГМ / ИД) за диференцијалне пару и цасцоде уређаје, ниска (ГМ / ИД) за текуће огледала. Нормално само разлике. пар и 2 огледала утицај на оффсет пресавијени цасцоде појачало. Ја сам лично никада симулиране марака добити у току анализе неусклађености јер не би смисла. Ако подешавање / коло је исправна нема велики варијација марака добити очекује због неподударања. Са друге стране ДЕМ добитак је обично проверава у току Пвт симулације и може / треба да се разликују много. Поздрав

Здраво Денис, ја сам урадио офсет обрачун моје пресавијени цасцоде ОТА. У мом тесту клупи ОТА је конфигурисан као тампон јединство добитак. Онда сам помоћу вавесцан мера разлика између улаза и излаза у току Монте-Царло симулација са мисмечинга и процес варијације. Резултанта фајл је увезена у МАТЛАБ за мерење 3-сигма офсет. Молим Вас проверите да ли је овај приступ правилно? Или сам ја нешто недостаје овде? Поздрав Нандисх

Поздрав Нандисх, Да, офсет је разлика између улаза за јединицу добити конфигурација (имате посла са једним завршен ОТАс погледу на одговор). Начин како да издвојите вредности Сигме зависи од алата које имате. У принципу, ако имате довољно рачунар ресурси / алата "способност / време можете проценити офсет за различите температуре, напони напајања, на ивице улазног опсега КМ (ИЦМР), итд друге тачке може да буде подударање између ИЦМР и излазни опсег . Ако је ваш улази сигнали су у ИЦМР, али изван производње опсег и обрнуто неће добити жељену појачања (огроман офсет). Можете направити подесити флексибилнији у погледу нивоа излаз ако су мало коло (2 вцвс и 1 ВДЦ) у негативне повратне информације. Жао нам је, не могу да илуструју како. Ако вам је потребна можете покушати да пратите на текст Опис: 1. вцвс (ИНПОС на излазу Ота, ИнНег да ВДЦ, ОутПос до 2. вцвс, ОутНег на ГНД), ВДЦ поставља жељени излазни напон од Ота, 2. вцвс (ИНПОС да 1ср вцвс , ИнНег на ГНД, ОутПос негативне унос Ота, ОутНег позитивним унос ОТА), сада је затворена петља. Све вцвс'ес коришћење добитак = 1, а имате и ВДЦ подешавање уноса КМ нивоу који је повезан са позитивним унос ОТА. Између 2 вцвс можете укључити РЦ или ЛЦ ЛПФ кола за АЦ симулација, или сонда за Стаб анализу. У серији са негативним уноса можете да укључите извор наизменичне струје за АЦ Симс. Поздрав

Здраво Денис, Хвала пуно! Ово је веома корисне информације које сте поделили са мном. Много хвала за то. Након своје упутство сам креирао брзо шематски тест клупи. Иако може бити корисно да се момци друге заједнице. Молим Вас проверите да ли је крст исправан или не. Такође Денис, како о биасинг унос парова Ако је резултат заједничког режим и режим уноса заједнички су другачији. Како бисте били сигурни да је током тог симулација унос парова остане у засићености. Хвала још једном за информативне поруке. Поздрав Нандисх

Изгледа Нисам то Врите јасно "имате и ВДЦ подешавање уноса КМ нивоу који је повезан са позитивним унос ОТА". У колу се извући морате да додате ВДЦ извору и повежите га са позитивним унос ОТА. Овај ДЦ ће поставити ниво уноса КМ. АЦ извор у серији са ДЦ могу да се користе за ЦМРР СИМ картице (али само један АЦ извор треба да буде омогућено у исто време). Сада имате две ВДЦс, један за улаз цм, а друга за излаз ниво. Локација "убаците ипробе овде" одговара место где можете поделити коло за АЦ или Стаб симулација, а коло је уравнотежен га је ДЦ оперативне тачке. За Стаб анализа каденца'с можете да уметнете = 0В ДЦ у серији са Бреак Поинт (и истичу га у анализи подешавање прозору), или можете користити конвенционалне технике АЦ анализе са ЛПФ (РЦ или ЛЦ) убачена. Или све можете да користите "сп1тсвитцх", "сп2тсвитцх" елемената форму аналогЛиб за које можете подесити позицију у зависности од анализе да урадите (спрегнута петља за ДЦ и разбити га за АЦ). За ДЦ: ОутПос од ВЦВС1 == ИНПОС од ВЦВС2 за АЦ: ОутПос од ВЦВС1 == плутајући, ИНПОС од ВЦВС2 == ГНД

Здраво Денис, Хвала на одговору. То је веома корисно. Чак и пре него што сам може да измери офсет моје пресавијени цасцоде Ота, ја сам пред грешке приликом мерења отворене петље добитак од ОТА. Радим на следећи начин у мом МЦ симулације: 1) Обезбедити ВЦМ допринос ОТА и оставите ОТА поруку на отвореном петље. 2) Поставите АЦ од 1Хз до 10ГХз 3) Подесите да Сигма. 3 4) Покрени МЦ са процесом и неусклађености за 200 итерација. 5) Матлаб-накнадну обраду за бројање колико пута ОТА испуњавају услов отворене петље добитак. Желим отворена петља добитак од 5000 и од 200 ради једва 5-10 понављања испуним своје спецификације. Да ли постоји затворене петље технике за процену отворене петље добитак? У супротном Молим Вас истаћи оно што грешим у текућим симулације подешавања? Молимо Вас љубазно носе са мном, као ја сам нови у аналогном дизајну кола. Хвала пуно за оба од твоје старије поруке. Молимо Вас да указују на нешто горе наведених проблема. Поздрав Нандисх

Морате да знате да почиње АЦ анализа из ДЦ операције израчунавања тачке (или једноставно из ДЦ анализа). Након тога је коло линеаризованог око оперативне тачке и АЦ анализа се спроводи. Ако је ваш ОТА неуравнотежена неким ОФФСЕТ (нпр. због ГТ Симс) да ће утицати на добит. Само замислите шта би требало да буде на излазу, ако помножите очекује офсет од очекиване добити :)? Дакле, морате да се успостави равнотежа ОТА поруку за израчунавање прави добитак. То значи да за ДЦ анализу ваше ОТА би требало да има стабилизацију које негативне повратне око, или затворене петље, или нпр да се у конфигурацији јединица стекне што се често користе. За АЦ анализа (после ДЦ) требало би да буду отворене (тзв. поломљене), иначе добитак ће бити одређена од стране негативних повратних информација. Да разбије петље за АЦ анализу (не за ДЦ) РЦ / ЛК ЛПФс се користе, као и остале компоненте сам раније описао. Покушајте да се почне са офсет МЦ симулација (конвенционалне ДЦ) него, ако успете можете да наставите са симулацијом добитак (ДЦ + АЦ). Лично ја користим МЦ офсет предвиђање, а ја никада не користе МЦ СИМ из користољубља, ја користим уместо ПВТ. То је зато што Дј неусклађеност има занемарљив утицај на добит, док ГТ процес само потцењује утицај процеса на добит.

требало би да дизајн ваше пристрасности склоп споја је паметан, ако неко вредност измењена главном колу, пристрасност коло треба да следи. Наравно, неки проблеми неслагање не може бити фиксна.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back