како да тачно знате дужину далековода?

L

liletian

Guest
Здраво Момци Дизајнирао сам пола таласне дужине далековода, желео бих да знам тачно дужина далековода. Планирао сам да повезивање линије преноса на 200 ома отпорник на крају на ПЦБ-а. Мера параметар С преко мреже аналисизер и израчунати тачно дужина далековода. Имам овде пар питања: да повежем отпорник директно до краја далековода, да ли је тачно? Да ли ће бити било какве губитке сигнифицент што ће утицати на мерење? Друго, шта ће бити тачност ПЦБ производње, могу да одрже тачност производња 1мм? 3. Шта ће бити дужине од пола таласне дужине далековода на 2ГХз са ПЦБ диеелецтрицал константа 4? Хвала много

1. Дужина може бити одређена лакше од резонанцу мерење скраћене линије са лабавим спреге отвореног краја, претпостављам. Са С11 мерења, калибрација тачност утиче на резултат. Не екцатли разуме сврху 200 ома прекида за мерење. 2. 1 мм до? 3. Зависи тачан распоред ПС: Овај пост би требало да буде боље додати на своју сличне претходне теме, мислим.

Да, слажем се са вама на 200 ома отпорника овде. Зато би требало да буде скраћен линија? Мислите кратко крај за мерење С параметар? Ће отворени боље погодан за микрострип линија? [КУОТЕ = ФВМ; 874792] 1. Дужина може бити одређена лакше од резонанцу мерење скраћене линије са лабавим спреге отвореног краја, претпостављам. Са С11 мерења, калибрација тачност утиче на резултат. Не екцатли разуме сврху 200 ома прекида за мерење. Да, слажем се са вама на 200 ома отпорника овде. Зато би требало да буде скраћен линија? Мислите кратко крај за мерење С параметар? Ће отворени боље погодан за микрострип линија? 2. 1 мм до? Мислим 1мм круг грешака. На пример. 2 цм, заправо вредност ће бити 20 + - 3 1мм. Зависи тачан распоред Да, знам. Да ли постоји софтвер могу користити за израчунавање за микрострип линија? хвала пуно ПС:. Овај пост би требало да буде боље додати на своју сличне претходне теме, мислим [/ куоте]

[КУОТЕ] Зашто би требало да буде скраћена линија [/ куоте] Основна идеја је да мерење резонатор. Оба отворена и кратко ће увести одређено одступање дужине у односу на непрекидне линије преноса. Па стога, строго речено, најбоље подешавање зависи од намене далековода [Б] и [/ б] Ваш мерење способности. Због ширења брзина ће бити фреквенција зависи, најтачније мерење је мерење С21 разлика са ПЦБ водови различите дужине. На овај начин, све грешке које је увела коаксијалним на ПЦБ-транзиција и ВНА фаза офсет може бити поништена.

Стварно не добијате. Микротракаста линија (ја ћу користити микрострип линија) дужина је фиксна. (Извињавам се, требало би да буде микрострип линија). Могу мери отворен крај прерачунати дужину. Сложио сам се дужина неће бити баш исто као што сам повезан линију за транзистор. Али треба да буде близу, зар не? Такође, пошто мирострип дужина је фиксна. Не могу мерити С21 разлике дужине микрострип линије. Било који други предлог? Хвала вам на веома користан разговор. [КУОТЕ = ФВМ; 874831] Основна идеја је да мерење резонатор. Оба отворена и кратко ће увести одређено одступање дужине у односу на непрекидне линије преноса. Па стога, строго речено, најбоље подешавање зависи од намене далековода [Б] и [/ б] Ваш мерење способности. Због ширења брзина ће бити фреквенција зависи, најтачније мерење је мерење С21 разлика са ПЦБ водови различите дужине. На овај начин, све грешке које је увела коаксијалним на ПЦБ-транзиција и ВНА фаза офсет може бити поништена [/ куоте].

Био сам описао метод за утврђивање највише управо својства одређеног геометрије далековод на одређену подлогу. То укључује израду теста структуре различите дужине. Нисам још разумеју како далековода престаје у свом дизајну, тако да не могу знати који метод мерења ће представити најмања грешка. Ако је резонатор апликације, би радије сличан престанку (у смислу отвореног / кратко) за мерење. Такође су тражили очекивати измишљање тачност. Претпостављам да ће највећа грешка допринос долазе из Ер варијанта уобичајених подлога.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back