како мерити пратицал магнетног флукса од канџа пола аутомобила алтернатори?

H

hongfengtl

Guest
Сада, желим да меасуретхе пратицал магнетног флукса од канџа пола аутомобила алтернатори, а ја сам знао како да израчунате магнетног флукса у Маквелл софтвер, желим да знам да ли магнетног флукса може се мерити тестирање коришћењем канџа пола или не . Да ли неко зна ово, молим вас, реците ми: тужан.:

[Урл = хттп://ввв.ци-сенсорс.цом/Гауссметер.хтм] Гауссметер, Тесламетер, мерење јачине магнетног поља [/ урл] Маг поља [/ урл] [урл = хттп://ввв.елецтроницс-туториалс.вс/елецтромагнетисм/халл-еффецт.хтмл] Халл ефекта Сензор [/ урл] [урл] хттп://ввв.датасхеетарцхиве.цом/ индекдл/Датасхеетс-СЛ5/ДСАСЛ0090970.пдф [/ урл] [урл = хттп://ввв.верниер.цом/продуцтс/сенсорс/мг-бта/] Глобалној капији> Нонијус Софтвер и технологије [/ урл]

Хвала на одговор, али оно што сте рекли је како да користите неке уређај за мерење магнетног флукса, да ли може да се мери тестом и сама или не.

Можете да видите слику, сада желим да се измери магнетног флукса од канџа који је ротор алтернатора. Да ли постоји било који метод да се постигне? [Аттацх = ЦОНФИГ] 61362 [/ аттацх] канџа пола

Ако анализирате управо магнетно поље ротора, приметићете да ће флукса бити другачије на различитим местима секције пола крст. Па, која флукс желите мерити? Технички, можете мерити Б индукција са микро сала сензор на различитим местима ваздушног зазора и интегришу преко попречног пресека. Или место петље индукције око попречног пресека интереса и прекидач (пожељно рикверц) побуде.

Хвала вам на ваш одговор, желим да се измери магнетног флукса око пресека и једна канџа можете видети слику, рекли сте коришћењем индукције петља око попречног пресека, може мерити магнетног флукса око пресека, али како да се измери магнетна флукс целог канџа?

Можете поставити петље око индукције намотаја побуде.

Да ли мора да испуни неке услове за индукцију петљу око побудни намотај или не, јер облик канџа је веома сложен, и када користим индукције петља око побуде намотаја, Како могу да мери Б индукција, бецаус је хетерогена за целу канџа? Узгред, могу да га користе Јефтини магнетног флукса (Гаус) метар за мерење у "хттп://ввв.рцгроупс.цом/форумс/сховтхреад.пхп?т=307133 '? Хвала вам на пажњи: осмех.:

[КУОТЕ] Како могу да мери Б индукција, јер је хетерогена за целу канџа [/ куоте] ја из Б. мерења, јер сала сензора су предложене у дискусији. Али ви једва добијете интегралне мерење флукса користећи сала сензора. Нисам сигуран, међутим, шта желите да постигнете. [КУОТЕ] Да ли је то мора да испуни неке услове за индукцију петљу око побудни намотај или не, јер облик канџа је веома сложен [/ куоте] Било би корисно да скицирам магнетног кола и одлучују. Којој флукс желите да знам. Претпостављам, дизајнер, који желе да знају екцацт конфигурацију области алтернатора, би се односиле на МКЕ симулације, на пример, користећи Ансис, уместо мерења појединачних флукса доприноса. ПС: [куоте] да га користите Јефтини магнетног флукса (Гаусс) метар [/ куоте] Не знам, то су танке довољно да се уклопе јаз алтернатора ваздух. Само се тачку по мерењима тачке Б.

Хвала вам на детаљан одговор. За све ја знам, неке фирме мера потписује магнетна од канџи, а не у алтернатора, јер магнетно поље канџа се може тачно учитати кроз стални магнет или струје калема, да ли мислите да ли је изводљиво или не, шта је са мерења прецизност?

Мислите, они су мерења канџа поље без статора? Али, на терену ће бити потпуно другачије, шта је сврха мерења?

Јер магнетно поље се генерише два канџе и статора не може да промени интегрални флукс канџа, желимо да добијемо интегрални флукс канџа да процени да ли канџа је добро или лоше за генерисање електричне енергије. Да ли мислите да је изводљиво?

[Куоте] статора не може да промени интегрални флукс канџа [/ куоте] Наравно да има. Намотаја побуде генерише магнетицал поље Х у складу са Н * И, индукциони Б и укупан флукс је дефинисан магнетног кола, посебно ваздушног зазора. Молимо Вас да погледате основне магнетостатиц једначина. [Урл = хттп://ен.википедиа.орг/вики/Магнетиц_цирцуит] магнетног кола - Википедиа, тхе фрее енцицлопедиа [/ урл]

Хвала, мислим да сам погрешио, ја сам запостављен магнетицал поље побуде намотаја, два магнетицал поље ће се догодити узајамно дејство. Тако статора не може бити немарни. Ми желимо да се магнетни флукс у канџа врха и корена, али је диффцулт да се измери магнетног флукса у алтернатора, јер канџе ротира када желите да измерите у алтернатора, и ваздушног зазора је тако близу између канџи и статора, да ли постоји добар приступ за мерење магнетних за канџа врха и корен?

Ако само желите да упоредите уређаја од Кновн Гоод примерци, можете мерити Б на дефинисан положај на канџа површини. Меасурингаир јаз Б окупљени алтернатора и даље треба да буде могуће са танким сала сензор, не морате да ротирате канџа за ог емеасуремент. Ја, међутим чудимо сврху мерења. Неисправан намотај побуде је једина кривица могу да замислим. Такође, треба да открије у Мерење отпора.

Ми желимо да знамо однос између магнетног флукса у канџе и алтернатора перформансе и алтернатора може се расклопити или не. Да јаз између Б канџе и статора представљају канџе перформансе? Да ли је разлика веома велика, ако не ротира канџе?

[КУОТЕ] Да јаз између Б канџе и статора представљају канџама перформансе [/ куоте] Да?, Ако је то варира између примерци. [КУОТЕ] Да ли је разлика веома велика, ако не ротира канџама [/ куоте] Не сме бити велика разлика за истоварени алтернатора. Са теретом струје, флукс може бити смањена.

Хвала. Рекли сте да користите микро сала сензор за мерење Б. јаз, тако да цела сала сензор мора бити у ваздуху јаз, али ваздушног зазора је обично врло уска око 0.25-0.4 мм, може јаз Б се мерити сала сензор или сензор ?

[Куоте] ваздушног зазора је обично врло уска око 0.25-0.4 мм [/ куоте] То је мали. 0,6 мм сала сензори још увек индустријски стандард, на пример, Тосхиба ТХС129. Индукција петља би и даље раде. Али ви или потребу за променом побуде струје, или преместите цоилд и излазе из ваздушног зазора, и интегришу напона врха.

Пуно Вам хвала. Овај метод је изводљив за истовара алтернатора, али ми такође желимо да се измери алтернтор оптерећења, морамо смањити алтернатора?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back