како могу да дизајнирате фиксни осцилатор фреквенције

L

lylnk

Guest
Ја ћу дизајнирати пуну интегрисани осцилатор. Желим да излазни 60МХз квадратни талас. Како могу да добијем тачан излаз? за РЦ ОСЦ, сиромашни + -20% отпорник чини осц излазна фреквенција мања тачне. Да ли је могуће да направимо ОСЦ са унтриммед + -5% тачности?

Колико ја знам, са тренутним технологијама, немогуће је добити унтриммед тачност + -5%. Обично људи користе оффцхип компоненту да смањи учесталост осциловања, или кристални осцилатор са ПЛЛ.

Пошто су отпорници и кондензатори имају типичан + / - 20% варијацију, осцилатор мора бити способна да прилагођава своју вредност у некој врсти повратне петље. Шта сте могли претпоставити је нека врста кола која преводи фреквенцијски домен у ДЦ вредности неке врсте које се може упоредити са прецизније референце. По мом најбољем знању, најбољи бандгап сам сваки тестера је + / - 6% више процеса, температуре, неслагања и 5-СИГМА, унтриммед. Круг који ће превести фреквенцију за прецизну референцу додаје додатну неподударања. Према томе, пошто не постоји + / - 5% унтриммед референце на почетак и морамо оставити за нека грешка теоријског "превод" кола, можемо закључити да је немогуће да генерише + / - 5% осцилатор унтриммед на А Типичан ИЦ процес. У пракси, чак и ако бисмо могли произвести неку врсту прецизно референце (тј. спољни напон), не постоји прецизан начин промени фреквенцију у ДЦ вредности. Ако креирате исправљачких типе коло које има филтер на фронту, добићете вредност ДЦ То је функција која је учесталост на месту где је филтер котрљања искључен. Међутим, филтер вариес свуда са Ц и Р, а диода се Вт варира са температуром и процеса. Никада нисам наишао на унтриммед кола која могу тачно преведе фреквенције на ДЦ вредност. Грег

Здраво, ја мислим као моји пријатељи горе рекао да треба да користите неку врсту повратне информације, као што су ПЛЛ, јер су направљени за ову намену ..... тунинг и синхронизацију. бсет тиче

покушајте дигитални подешавање програма

Ја користим НМОС кондензатора да је има аццураи од + / - 10% у спец. Компензација коло емплиес а НМОС може отказати неке варијације углу мос кондензатор. Међутим, лоша отпорник ограничава фреквенције тачност. Спец захтева + / - 10% унтриммед тачност. Мислим да је то могуће у неком обланде, јер варијације увек мања од процеса електронског дизајна владавине. Али ја не могу да гаранцију над свим обланде. Ја ћу контактирати аутора кола спец. хвала на помоци.

Могу ли направити мешовиту отпорник се састоји од неколико различитих типова отпорника за побољшање тачности отпорник? Варијација различитог типа отпорника нема везе. Тутал СТДЕВ може бити мањи. Да ли су варијације нполисаб и пполисаб неповезане? Да ли су варијације ндиффсаб и пдиффсаб неповезане? Да ли су варијације полисаб и диффсаб неповезане? Мало је познато да сам у ливници. [Сизе = 2] [цолор = # 999999] Додато после 2 минута: [/ цолор] [/ сизе] Да ли је кондензатор од метала прста тачних? Метални прст кондензатор користити кондензатор страни два метала. У .18 Ум, простор је мали. Колико су тачне може кондензатор буде?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back