P
PG1995
Guest
Здраво, ја разумем да је ово врло комплексна тема, али ћемо покушати да га једноставно и некомпликовано! Хвала. Он је рекао да електрони у себи су разлог за магнетизма. Као што је објашњено у повезаној страници да ако електрон се креће у смеру ако се посматра одозго, онда електрона врх је Северна и Јужна дно. Линкед страна: [урл] хттп://имг834.имагесхацк.ус/имг834/7731/елецтронмагнет.јпг [/ урл] Ја имам пар питања да поставе, али питам их корака бити мудар избор. На првом месту ја не разумем како смо добили кружне линије магнетног поља око проводном жицом. Ја разумем да када једносмерна струја протиче кроз проводник електрона су непрекидно креће у једном правцу. Али, како је њихов колективни покрет направите кружне линије на терену? Ово је како електрона магнетно поље изгледа: [имг] хттп://ввв.магнет.фсу.еду/едуцатион/туториалс/магнетминуте/имагес/емр.јпг [/ имг] молим вас погледајте ме на неки дијаграм који показује итд Како магнетно поље електрона 'сумира да циркуларне линије, или објасни себе? Магнетног поља линије око жице: [имг] хттп://ввв.гцсе.цом/енерги/имагес/вире_фиелд.гиф [/ имг] Хвала на помоћи. Поздрав ПГ