који РТЦ треба да користим за следеће птојецт ДС12887 или 1307?

P

prashant_upadhyay

Guest
Желим да развију пројекат где ја могу да 10 до 12 тимингс-од корисника и када су се тимингс-= у реалном времену, систем треба да аларм? Могу ли да користим објекат узбуна РТЦ или морам да континуирано проверити РТЦ тајминг?

Имам пуњење да сте после догађаја аларма, а не време / датум аларма нуди ДС12887; ДС1307 нема опција аларма .. Ако је то случај је само лакше да рачунају секунди активира сваки-други-прекине и упоредите рачунати са спољним догађај и за ту сврху можете користити у имену РТЦс .. Ргдс, Ијан: |

хвала ЛАН Ја сам заинтересован за време за аларм. Беацаусе мој пројекат је "аутоматски Колаж Бел". Схолд идем за ДС12887. Овде корисник може да одлучи 10 до 15 Време

[Б] Који РТЦ-а би требало да користим за праћење пројеката ДС12887 или 1307 [/ б]? [Куоте = прасхант_упадхиаи] Желим да развију пројекат где ја могу да 10 до 12 тимингс-од корисника и када се ови тимингс-= у реалном времену, систем треба да аларм? Могу ли да користим објекат узбуна РТЦ? или ћу морати да континуирано проверити РТЦ време [/ куоте]? сам цоуднт добијете оно што тачно треба како тема наслов и опис ваше је потпуно другачија. Аниваис .. Можете изабрати било једно од РТЦ чипова. Све зависи од тога колико сте очекивали резултат или ради. Време са ДС1307 високо депндс на кристала се користи са њим. Такође је потребно екпернал снаге умацима за прављење резервних копија вјицх је обично ЦР2032 батерије. Али ДС12887 који је изграђен у осцилатор и батерије ће радити боље него касније са бољим тачност. Живели

ИанП је исправан на начин да се приступ. У суштини потребно је улаз дугмад да подесите сат и аларм пута. Сваки време за аларм треба да буде у секунди налазе у посебном променљива или боље у ЕЕПРОМ да преживи испада власт. Онда користи 1 секунду излаз сат од сата МЗ и да га додате у другу променљиву, онда упоредите то сачуване бројеве. Ако добијете меч Иди аларма рутину. Запамтите ћете морати да пратите импулса током сирене рутину. Док уношења аларма пута да би било боље да уђе у стварном времену и пустите програм израчуна број другог пре меморисања. Обично ваша сат ће бити подржана батерије, тако да ако сте имали нестанка струје да би требало да поново израчунати протекло време и конвертује у секунди. Заиста може бити могуће да чита сат времена сваке секунде и претворити у секунди протекло, то се обично ради серијски и траје доста дуго, али је сасвим могуће у оквиру 1 секунде. Надам се да ово све има смисла.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back